Podbrezová remizovala tretíkrát v rade

TA3 TASR SITA
2.11.2014 19:29

Futbalisti ŽP Šport Podbrezová remizovali v nedeľňajšom stretnutí 16. kola najvyššej slovenskej súťaže so Spartakom Trnava 1:1. Na vedúci gól hosťujúceho Erika Jendriška z 29. min odpovedal v 71. min Blažej Vaščák.

Futbal: ŽP Šport Podbrezová - Spartak Trnava 1:1 (0:1)

Góly: 71. Vaščák - 29. Jendrišek, rozhodca Kružliak, ŽK: Kochan, Andrič - Casado, Tóth, Jendrišek, Vyskočil, 2225 divákov.

ŽP Šport Podbrezová: Baláž - Andrič, Kupčík, Minčič, M. Pančík - Podio - J. Pančík (82. Karaš), Kochan, Harvilko (64. Gál Andrezly) - Vaščák, Nworah (90. Galo)

Spartak Trnava: Rusov - Janečka, Bortel, Tóth, Čonka - Casado, Sabo - Jendrišek, Vlasko, Mikovič (88. Siva) - Vyskočil (66. Špalek)

Len ťažko sa presadzovali útočníci v zápase, ktorý mal byť oslavou domácej premyslenej defenzívy a možno aj ofenzívy hostí. Obranné valy fungovali bezchybne, z nich vyrážali obe mužstvá do rýchlych protiútokov a v nich mali navrch Trnavčania. V strede poľa boli silnejší, dôraznejší, no veľa z toho nevyťažili. V 22. min sa aj črtala nebezpečná brejková akcia, Vyskočil však pokazil finálnu nahrávku. Železiari boli v útoku úplne neškodný a strelecký nepresný pokus z diaľky v 25. min Andriča bol jediný, ktorým ako-tak ohrozili bránku. V 29. min sa zrodila gólová akcia Trnavčanov, Mikovič posunul loptu Vyskočilovi, kttorý technickou strelou trafil brvno a odrazenú loptu v bezprostrednej blízkosti poslal hlavou Jendrišek do siete. V 33. min Janečka mieril z väčšej diaľky ponad a až potom sa dostali k vážnemu zakončeniu domáci. V 34. min J. Pančík spálil tutovku, pri ktorej sa žiadalo pochváliť brankára Rusova. Onedlho sa konečne presadil aj jeden z hrotov železiarov Vaščák, J. Pančík ho našiel voľného na krídle, namieril však vedľa.

Aj po zmene strán pôsobili hostia svižnejšie a loptu dlhé minúty príliš súperovi nepožičiavali. V 52. min sa Jendrišek ocitol sám pred Balážom, gól nepridal a zahrmieť mohlo vzápätí na druhej strane. Z Vaščákovej obrovskej šance sa zrodila len nastrelená žrď hlavou a skóre zostalo nezmenené. Domáci si trvalejší tlak nevynútili, v 65. min im vyrovnať po trestnom kope Podia a hlavičke Minčiča zabránila nepresnosť a v konečnom dôsledku aj ofsajd. V 71. min sa domáci konečne dočkali, Podiov rohový kop našiel hlavičku Minčiča, loptu predĺžil a Vaščák ju do siete dorazil. V 80. min mal kopec práce so strelou J. Pančíka brankár Rusov, chuť na víťazstvo rástla s pribúdajúcimi minútami na oboch stranách, viac u domácich, no bez vytúženého efektu.

Hlasy:

Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: "Chcem pochváliť fanúšikov, vytvorili futbalové prostredie, teším sa tomu. V zápase súper lepšie kombinoval, prehrával nás v strede poľa, nevedeli sme sa dostať do tlaku. Až po zmene strán sme zlepšili pohyb, zmenili organizáciu hry. Remíza je spravodlivá, možno sme mali o jednu gólovú príležitosť viac."

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Videli sm slušné bojovné stretnutie dvoch vyspelých celkov. Chceli sme súperovi vrátiť prehru z domáceho prostredia, vedeli sm, že má dobre zvládnuté štandardné situácie. My sme boli spočiatku lepší, po góle sme sa zbytočne zatiahli, v druhom polčase sme sa snažili hlavne lepšie kombinovať. Statočne sme bránili, no doplatili sme práve na štandardku, ťažko sa bráni dvojmetrový Minčič, Podbrezová ju má výborne zvládnutú. Bod berieme, chceli sme tri."

Ivan Minčič, kapitán Podbrezovej: "Prvý polčas bol lepší súper, v druhom my, remíza nám svedčala, napriek tomu sme mali aj ďalšíe šance, aj žrď sme nastrelili, s bodom sme však spokojní. Trnavčanom mohli dochádzať sily, program mali nabití, my sme ich chceli prekvapiť, zmenili sme rozostavenie, viac sme napádali. Vyhrávali sme osobné súboje, zbierali odrazené lopty, vytvorili sme si vážne šance, aj ja, pri prvej bol ofsajd, pri druhej sme si zopakovali nacvičenú situáciu s Podiom."

Erik Jendrišek, strelec gólu Trnavy: "Po dlhej bezbodovej sérii vonku poteší aj bod, bola to spravodlivá remíza. Terén bol ťažký, Podbrezovej viac svedčí ťažký terén, aj preto doma boduje. Vonku sa nám hrá horšie, cítiť to, budeme musieť na tom ešte popracovať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok