Vrah zo školy v Marysville pozval svoje obete na obed esemeskami

TASR
28.10.2014 09:58

Pätnásťročný školák, ktorý v piatok na strednej škole v americkom štáte Washington zastrelil dvoch svojich spolužiakov a následne spáchal samovraždu, pozval svoje obete na obed esemeskami. Oznámil to v pondelok na tlačovej konferencii v meste Marysville miestny šerif Ty Trenary.

Vrah zo školy v Marysville pozval svoje obete na obed esemeskami
SITA/AP

Útočník Jaylen Fryberg pozval niekoľko svojich spolužiakov počas obedňajšej prestávky do jedálne strednej školy Marysville Pilchuck High School. V jedálni, v tom čase plnej ľudí, pristúpil k stolu, kde sedelo približne desať ľudí, a nečakane vytiahol zbraň, ktorou smrteľne postrelil jedno dievča a zranil štyroch ďalších študentov - všetci mali 14 rokov. Potom obrátil zbraň proti sebe.

Jedna zo zranených zomrela v nedeľu večer. Traja ďalší školáci utrpeli vážne strelné zranenia hlavy, dvaja z nich sú v kritickom stave.

Motív Frybergovho činu nie je zatiaľ známy. Deviatak však podľa polície nestrieľal náhodne, ale svoje obete si vyberal cielene. Vražedná zbraň bola legálne kúpená a zaregistrovaná a patrila jednému z členov rodiny strelca. Ako sa k nej mladík dostal, je predmetom vyšetrovania.

Fryberg bol podľa študentov a rodičov obľúbeným členom futbalového oddielu. Patril k prominentnej indiánskej rodine kmeňa Tulalipov a dvaja chlapci, ktorých zranil, boli jeho bratranci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok