Piešťany podľahli doma Zvolenu

TA3 TASR SITA
26.10.2014 20:43

Hokejisti Zvolena uspeli v nedeľňajšom 17. kole Tipsport extraligy 2014/2015 na ľade Piešťan 5:2. Už v druhej minúte poslal hostí do vedenia L. Jurík a Zvolenčania si už tri body nenechali ujsť. V druhej časti viedli už 4:1. Definitívnu podobu výsledku dal v záverečnej tretine P. Hraško.

ŠHK 37 Piešťany - HKM Zvolen 2:5 (0:1, 2:3,0:1)

Góly: 28. Toman (Vajlent, Románek), 40. Kutálek - 2. Jurík, 24. Fekiač (Sloboda, Žilka), 33. Bortňák (Tomko, Jurík), 36. Sloboda (Brabenec, Puliš), 47. Hraško (Brabenec, Puliš) . Rozhodovali: Jura, Baluška - Holienka, Ščensný, vylúčení 5:6 na 2 min., navyše Podkonický (Zvolen) 10 min. za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 828 divákov.

Hostia sa ujali vedenia už v druhej minúte. Puk vo vlastnom pásme si zobral Jurík, vykorčuľoval sním až na útočnú modrú, odkiaľ vystrelil a prestrelil Rybára – 0:1. Aj ďalšie minúty patrili Zvolenčanom, ale svoje šance nedali Puliš, Škvaridlo, Fekiač a ani Hraško. Domáci pohrozili iba Tomanom, ale s jeho prienikom si Šimko hravo poradil.

Aj v druhej časti mali oveľa viac z hry Zvolenčania a Fekiač ich v 24. minúte poslal do dvojgólového vedenia, keď ťažil z práce Slobodu za bránkou. Domáci odpovedali v 28. minúte. Vajlent sa aj so šťastím dostal k puku, poslal ho pred bránu, kde ho sklepol Toman a bolo 1:2. V 31. minúte putoval na trestnú lavicu domáci Holovič a hostia opäť zvýšili na rozdiel dvoch gólov. Tečovaný puk od modrej vyrazil Rybár iba k Bortňákovi a ten už nemal problém – 1:3. Piešťanci sa ani nespamätali a o tri minúty už bolo 1:4. Sloboda sa s pukom nepáral a z prvej vyhnal Rybára z bránky. Domáci v závere druhej časti ešte so šťastím znížili, keď rozohrávajúci Šimko trafil priamo Kutálka – 2:4.

Piešťanci sa snažili ešte niečo so zápasom spraviť, ale po strele Hamráka zachránila Šimka žrďka, a keď neskôr prestrelil Hraško domáceho Šúreka, bolo rozhodnuté. Domáci sa už nezmohli na žiadny gól a hostia taktiež svoje šance nevyužili.

Hlasy:

Roman Sýkora, tréner Piešťan: "Dnes sme nehrali zle a myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť, preto ma prehra mrzí o to viac. Našou chybou je, že sa na góly veľmi nadrieme, ale veľmi ľahko ich inkasujeme. Musíme pokračovať v rovnakých bojovných výkonoch a ja verím, že sa nám podarí zbierať body a tým sa nám vráti aj pohoda na hokejky."

Josef Turek, tréner Zvolena: "Dnes musím pochváliť celé mužstvo, všetky štyri päťky. Vytvorili sme si tlak a dokázali sme ho pretaviť aj strelecky. Keď bolo treba, podržal nás brankár Šimko. Z toho, čo tu chlapci dnes predviedli, mám veľkú radosť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok