Nitra vysoko deklasovala domácu Skalicu

TA3 TASR SITA
26.10.2014 20:39

Hokejisti Nitry uspeli v nedeľňajšom súboji 17. kola Tipsport extraligy 2014/2015 na ľade Skalice, ktorú zdolali vysoko 8:1. O triumfe mužstva spod Zobora nebolo od úvodu pochýb, už I. tretinu vyhrali zverenci trénera Antonína Stavjaňu 4:0.

HK 36 Hant Skalica - HK Nitra 1:8 (0:4, 1:2, 0:2)

Góly: 27. Vaškovič (Jankovič, Gründling) - 7. Slovák (Lelkeš, H. Ručkay), 13. L. Novák (Tománek, Mezei), 17. R. Mráz (Bajtek, H. Ručkay), 19. L. Novák (Tománek), 33. L. Novák (Tománek), 38. M. Novák, 41. L. Novák (Tománek, Stümpel), 48. Tománek (Stümpel, L. Novák). Rozhodovali: M. Novák - Junek, Tvrdoň, zmeny: 41. Ďuriš za Romančíka (Skalica), vylúčení: 8:6 navyše Méry (Skalica) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, 939 divákov

Obe mužstvá začali vo svižnom tempe a hra sa prelievala zo strany na stranu. V 7. minúte prišlo zaváhanie skalickej obrany a z prvého gólu v domácej sieti sa tešil Slovák. Hostia zrýchlili hru, zvýšili dôraz a domáca obrana začala kopiť chyby, čo sa odzrkadlilo na ukazovateli skóre. Po dvoch presných strelách Lukáša Nováka a gólovom zápise Mráza svietilo na ňom pre Skalicu nelichotivých 0:4.

Druhú tretinu začali Záhoráci presilovkou, no nedokázali sa priblížiť na dostrel Lakosilovej bránky. Zníženie priniesla až 27. minúta, keď sa presadil domáci kanonier Vaškovič. Hneď po ňom mohol dostať svoj tím späť do zápasu Gründling, Lakosil ho však vychytal. V priebehu ďalších minút zrazil útočnú snahu domácich svojím tretím gólom v zápase Lukáš Novák a v závere tretiny sa ujala aj delovka Michala Nováka - 1:6.

Hneď v úvode tretieho dejstva sa štvrtýkrát presadil Lukáš Novák a vyhnal z bránky Romančíka, ktorého vystriedal Ďuriš. Domáci boli bezradní, čo Nitra využila a "dorazila" ich ôsmym gólom. V 48. minúte ho dosiahol kanonier Tománek a stanovil na konečných 1:8. Nitra mala počas celého zápasu hernú prevahu a pod Zobor si zaslúžene odváža tri body.

Hlasy:

Štefan Mega, tréner Skalice: "Do zápasu sme išli s tým, čo máme k dispozícii. Úvod prvej tretiny nebol z našej strany zlý, dostali sme však rýchle góly a zápas sa pre nás vyvíjal zle. Doplatili sme na zbytočné vylúčenia, čo bolo kľúčové. Výsledok hovorí za všetko."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Do Skalice sme prišli uhrať dobrý výsledok. Vieme, že domáci majú mladé mužstvo, ktoré ak dá gól, vie byť nebezpečné. Ten prvý sme ale dali my a následne rozhodol sled ďalších presných zásahov. Stretnutie sme konečne dohrali s prehľadom, bez stresu a obáv o výsledok."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok