Trnava zdolala lídra z Trenčína

TA3 TASR SITA
25.10.2014 20:47

Futbalisti Trenčína utrpeli v sobotňajšom zápase 15. kola Fortuna ligy 2014/2015 druhú prehru v tejto sezóne, keď v Trnave podľahli Spartaku 0:1. Jediný gól duelu dosiahol v 37. min z pokutového kopu Erik Sabo.

Trnava zdolala lídra z Trenčína
SITA

Spartak Trnava - AS Trenčín 1:0 (1:0)

Gól: 37. Sabo (z 11 m). Rozhodca: Vlk, ŽK: Vyskočil, Vlasko, Špalek, Bortel - Čögley, Simon, Lobotka. ČK: 72. Simon (Trenčín) po druhej ŽK. 2613 divákov.

zostavy a striedania:

Spartak Trnava: Rusov - Janečka, Bortel, M. Tóth, Čonka - Casado - Špalek (84. Siva), Sabo, Vlasko, Mikovič (90.+ Farrugia) - Vyskočil (58. Jendrišek)

AS Trenčín: Šemrinec - Čögley, Kleščík, Rundič, Holúbek - Lobotka - Guba (90. Mondek), Hajradinovič, Mišák (58. Bero), Simon - Jairo (90. James)

Prvú dobrú príležitosť mali domáci už v 8. minúte, keď Vlasko dostal peknú prihrávku do šestnástky, uvoľnil sa, no lopta z jeho kopačky sa dorazila od pravej žrde už prekonaného brankára Šemrinca. Vedúce mužstvo tabuľky sa v Trnave predstavilo presnou kombináciou, ktorou sa snažili držať domácich na dištanc od svojej brány, ale v útoku narážali Trenčania na pozornú obranu domácich. Zápas sa tak v prvých 25 minútach odohrával medzi šestnástkami. Vzruch prišiel v 27. minúte po rohu hostí, keď gólovú hlavičku Rundiča vytlačil pozorný Rusov na roh. O 10 minút neskôr po centri Janečku zahral v pokutovom území Simon rukou a nariadený pokutový kop Sabo bezpečne premenil. Trenčania sa v záverečných minútach prvého polčasu snažili o vyrovnanie, ale pozorná obrana domácich ich do gólovej šance nepustila.

V úvode druhého polčasu sa po akciách Trenčína a zmätkoch v trnavskej obrane našťastie pre domácich skóre nemenilo. V 56. minúte sa ocitol Hajradinovič sám pred Rusovom, ale jeho pokus o prehodenie trnavského gólmana mu nevyšiel. O chvíľu si Rusov poradil aj so strieľaným centrom Simona. V 65. minúte na opačnej strane po centri Mikoviča gólovú hlavičku Saba vyrazil Šemrinec na roh. Potom pred zakončujúcim Jairom zachraňoval Rusov. Od 72. minúty hrali hostia oslabení o vylúčeného Simona, ktorému rozhodca ukázal druhú žltú kartu. V 74. minúte ohrozil trenčiansku bránu dobrou strelou striedajúci Jendrišek. V poslednej štvrťhodine sa nepodarilo ani jednému z mužstiev gólovo presadiť a tak si Trnavčania pripísali dôležité tri body. Trenčín prehral druhýkrát v sezóne, ale zostane lídrom.

Hlasy:

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Tešíme sa z víťazstva a zisku troch bodov, pretože zdolať Trenčín, ktorý je momentálne lídrom ligy, je veľmi cenné. Škoda nevyužitej Vlaskovej šance a Vyskočilovej pološance v prvom polčase. V druhom polčase sme zbytočne otvárali obranu a čisté konto sme si udržali len vďaka výbornému výkonu brankára Rusova. Vzhľadom na to, že máme stále množstvo zranených hráčov a pred sebou ťažké zápasy ceníme si víťazstvo a tri body."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Videli sme bojovný zápas s množstvom osobných súbojov, ale nie so šťastným koncom pre nás. Chceli sme v Trnave získať nejaké body, ale nepodarilo sa nám to. Domáci na začiatku nastrelili žrď a v závere polčasu sa dostali do vedenia z pokutového kopu. My sme v prvom polčase prakticky nemali žiadnu šancu. Do druhého polčasu sme nastúpili so snahou streliť gól. Nepodarilo sa nám to a navyše nás pribrzdilo vylúčenie Simona."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok