Nadal bude chýbať v Paríži aj Londýne

TA3 SITA
25.10.2014 09:22

Španielsky tenista Rafael Nadal už nebude v tejto sezóne hrať, 3. novembra podstúpi operáciu slepého čreva. Zrušil svoj štart na budúcotýždňovom podujatí ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas v hale Palais Omnisports v Paríži-Bercy aj na koncosezónnom výberovom šampionáte ATP World Tour Finals 9. - 16. novembra v stánku O2 Arena v Londýne. Informáciu priniesla internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

Tretí muž svetového rebríčka Nadal prehral v piatok vo štvrťfinále vo švajčiarskom Bazileji s mladučkým 17-ročným Chorvátom Bornom Čoričom 2:6, 6:7 (4).

Dvadsaťosemročný 14-násobný grandslamový šampión Nadal má problémy s apendixom od začiatku októbra, bol v nemocnici medzi turnajmi v Pekingu, kde vo štvrťfinále prehral s Martinom Kližanom, a Šanghaji. V Číne pôvodne stačili antibiotiká, ale už pred návratom do Európy Nadal avizoval chirurgický zákrok v dohľadnom čase. Chcel ho oddialiť na obdobie po šampionáte v britskej metropole, napokon padlo spomenuté rozhodnutie.

"Ak nemám šancu na celkový triumf, bude lepšie nechať moje telo dať sa dokopy. Akceptujem to a musím na tom byť lepšie na začiatku sezóny 2015. Jedinou cestou k tomu je úplné zdravie, lebo bez neho sa nedá pracovať," povedal húževnatý Malorčan, ktorý na "Masters" bol vo finále v rokoch 2010 a 2013.

Nadal vinou zápästia nedominantnej pravej ruky pauzoval od 1. júla, keď v osemfinále Wimbledonu nestačil na Austrálčana Nicka Kyrgiosa. Premaródoval celú letnú zámorskú sériu turnajov na tvrdom povrchu vrátane newyorských grandslamových US Open. Vrátil sa 30. septembra v Pekingu.

"Rafova" absencia v Londýne znamená, že voľné sú ešte štyri miestenky z ôsmich. Istotu práva štartu už majú Srb Novak Djokovič, Švajčiari Roger Federer a Stan Wawrinka a Chorvát Marin Čilič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok