Japonská vláda chce zmeniť zákon zakazujúci tanec v nočných kluboch

TASR
25.10.2014 08:30

Japonská vláda schválila v piatok zmeny k 66 rokov platiacemu zákonu, ktorý zakazuje neskoré nočné tancovanie v kluboch. Cieľom je pripraviť sa na očakávaný prílev turistov pred olympijskými hrami v Tokiu v roku 2020.

Japonská vláda chce zmeniť zákon zakazujúci tanec v nočných kluboch
SITA

"Zahraniční turisti prídu do Japonska a budú sa čudovať, prečo tu nemôžu tancovať, keď môžete tancovať v noci hocikde v zámorí," argumentoval člen vládnucej Liberálnodemokratickej strany (LDP) Kendži Kosaka, ktorý vedie spolok poslancov na podporu kultúry tanca. Rozhodnutie vlády musí ešte schváliť parlament, čo by podľa Kosaku nemal byť problém, pretože LDP má v oboch jeho komorách väčšinu.

Tancovanie vo verejných zariadeniach nie je v Japonsku povolené s výnimkou zariadení, ktoré na to majú osobitnú licenciu, aj to iba do polnoci. Zákon z roku 1948 mal za cieľ obmedziť prostitúciu, ktorá sa vtedy spájala s tanečnými zábavami, informovala tlačová agentúra Reuters.

Zmeny, ktoré dnes vláda schválila, umožňujú vznik novej kategórie klubov, kde sa bude môcť tancovať celú noc. Budú však musieť mať dobré osvetlenie interiéru, najmenej desať luxov - čo je podľa agentúry Reuters asi ako v kine alebo divadle, kým sa zhasne - aby to odrádzalo od trestných činov a nemorálneho správania sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok