Flašíková Beňová pobúrila biskupov

SITA
24.10.2014 10:20

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) je sklamaná z vyjadrení europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej.

Flašíková Beňová pobúrila biskupov
SITA

„Sme zhrození, že SR zastupuje v Európskom parlamente človek, ktorý neprejavuje úctu voči starým ľuďom a ľuďom s hlbokým náboženským presvedčením, ktorí sú pozitívnou súčasťou spoločnosti v SR i EÚ,“ povedal dnes pre agentúru SITA hovorca KBS Jozef Kováčik. Europoslankyňa zasa KBS odkazuje, nech ju exkomunikujú. "Keď nie sú absolútne pripravení znášať kritiku od vlastných veriacich, tak ma môžu exkomunikovať," reagovala s tým, že aj ona je katolíčka.

Flašíková Beňová zverejnila na sociálnej sieti 19. októbra tento status: "Prekvapilo niekoho, že tí starí černokňažníci zasadali v princípe úplne zbytočne? A že celá synoda bola len sofistikovaný marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých."

Vo štvrtok poslanec Národnej rady SR za KDH Jozef Mikloško v parlamente interpeloval generálneho prokurátora SR Jaromíra Čižnára pre výroky europoslankyne za Smer-SD Moniky Flašíkovej Beňovej na adresu mimoriadnej biskupskej synody vo Vatikáne, ktorá diskutovala o postoji cirkvi k rozvedeným alebo homosexuálom. Poslanec za kresťanských demokratov doplnil, že 487 ľuďom sa daný názor páčil, ďalších 42 ho zdieľalo. V rozsiahlej diskusii podľa Mikloška padlo veľa útokov, najmä proticirkevných, ktoré nemožno citovať. "Poslankyňa týmto výrokom urazila takmer tri štvrtiny obyvateľov Slovenska a ponížila katolícku cirkev, jej hierarchiu, najmä seniorov. Pri podobnej situácii bola moderátorka RTVS Kristína Kormúthová okamžite vyhodená z práce. Čo mieni Smer a Generálna prokuratúra SR podniknúť proti tomuto nezodpovednému postoju?" uzatvára v interpelácii Mikloško.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok