Chovanec má v zostave na Spartu jasno na 80 percent

TASR TA3
22.10.2014 18:56

Nový tréner futbalistov slovenského majstra Slovana Bratislava Jozef Chovanec má zostavu na prestížny štvrtkový zápas 3. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 proti Sparte Praha v hlave jasnú asi na 80 percent. Osemnásobný majster SR má určité zdravotné problémy, ktoré však nástupca Františka Straku na oficiálnej predzápasovej tlačovej konferencii nešpecifikoval.

Chovanec má v zostave na Spartu jasno na 80 percent
SITA

"Máme určité zdravotné problémy, no prezrádzať zostavu by nebolo taktické. Na osemdesiat percent mám zostavu v hlave. Uvidíme, čo nám do toho povedia zranenia," povedal bývalý úspešný hráč aj kouč "rudých". Napriek malému času na prípravu, ktorý navyše skomplikovala reprezentačná prestávka, počas ktorej si hráči plnili povinnosti pri národných tímoch, sa snažil mužstvo pripraviť čo najlepšie. Spartu dobre pozná, čo by mohla byť istá výhoda: "Predával som tímu informácie o Sparte. Chcel som mužstvo pripraviť čo najlepšie v tom krátkom čase. Škoda, že nám odpadol zápas s Trnavou, ale asi to tak malo byť. My sme nehrali, Sparta hrala. Je našou povinnosťou sa dobre pripraviť. Informácie máme, môže to byť výhoda, ale bude záležať na hráčoch, ako to prijmú."

Chovanec sa nevyhol ani otázkam na istú nostalgiu, čo sa týka bývalých slávnych federálnych derby: "Nostalgia určite je, ale to sú spomienky. Osobne sa pozerám dopredu, a tam je zajtrajší zápas. Zápasy Sparty a Slovana mali dobrý náboj, boli férové a vždy sme zostali po nich priateľmi."

Súťažný debut na lavičke Slovana mal bývalý československý reprezentant absolvovať v spomínanom ligovom derby s Trnavou, ktoré sa ale pre virózu v kádri "andelov" nekonalo. Dôležité poznatky o hre tímu tak čerpal aj z rozhovoru s predchodcom a bývalým spoluhráčom Strakom: "Áno, komunikoval som s Frantom Strakom, ktorý mi povedal všetky podstatné veci pre moju prácu. Rozobrali sme káder aj ďalšie veci. Poznatky od Františka mi veľmi pomohli. Ďalší čas sme venovali pohovorom s hráčmi a venovali sme sa normálnym veciam, keď trénujete mužstvo. Čas je krátky, nič veľké nešlo meniť."


Chovanec rivala z Letnej považuje za konsolidované a v dobrej forme hrajúce mužstvo: "Sparta sa dostáva do formy, určite sú v lepšej pohode ako Slovan, ktorý mal negatívnu sériu. My sa pokúsime urobiť maximum, aby sme začali niečo nové, úspešnejšie. Pozerám sa dopredu. Nemôžem hodnotiť minulé výkony mojich hráčov, to by bolo neseriózne. Tréningový proces, ktorý som zvolil, bol náročný, vyžadovali sme maximálnu koncentráciu. Aby si plnili povinnosti, aby boli schopní to, čo natrénujeme, odovzdať v zápase," dodal kouč domácich.


Za kabínu Slovana, ktorý má v EL na konte prehry 0:5 v Berne, resp. domácu 0:2 s SSC Neapol, prehovoril pred médiami obranca Erik Čikoš: "Sme radi, že sme mali dva týždne na prípravu. Dobili sme baterky, vyčistili sme hlavy a dúfam, že proti Sparte podáme čo najlepší výkon. Ja osobne si pamätám pri derby na plné tribúny, aspoň z obrázkov. Verím, že niečo podobné sa zopakuje aj zajtra."


Pri tíme skončil po sérii zlých výsledkov tréner František Straka. Aj nový lodivod Jozef Chovanec je bývalý sparťan a mohol by podľa Čikoša byť tým správnym mužom, ktorý dá tímu nový impulz. "Prišiel nový tréner aj realizačný tím, Verím, že to bude dobrý impulz, aby sme začali opäť víťaziť a nadviazali na výsledky zo začiatku sezóny. Verím, že sme sa pripravili dobre. Dúfam, že zmena trénera pomôže, a že podáme dobrý výkon. Vieme, že Sparta má veľmi dobré ofenzívne mužstvo, že je silná fyzicky. Dúfam, že sa dobre pripravíme, a že urobíme fanúšikom radosť výborným výsledkom."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok