Banskobystričania neuspeli ani s novým trénerom

TA3 TASR SITA
18.10.2014 22:41

Nový tréner Dukly Banská Bystrica Štefan Rusnák zažil neúspešnú premiéru na lavičku posledného mužstva Fortuna ligy. Jeho zverenci živili v sobotňajšom dueli 14. kola na trávniku Spartaka Myjava nádej na zisk bodu, ale päť minút pred koncom riadneho hracieho času Štefan Pekár rozhodol o víťazstve domácich 2:1.

Spartak Myjava – FK Dukla Banská Bystrica 2:1 (1:0)

Góly: 17. Sládek (z 11 m), 86. Pekár – 61. Mazan. Rozhodoval: Šuniar, ŽK: Ciprys - Neušel, Mazan, 1083 divákov

Zostavy a striedania:

Myjava: Solnička – Beňo, Jánošík, Častulín, Kastelovič (74. Bruško) – Ciprys, Sládek (89. Duga), Pekár, Marček, Daniel (64. Kuzma) - Oršula

Banská Bystrica : Budinský – Savić, Adámik, De Vito, Vajda – Kupec, Dolný (77. Polievka), Ľupták, Neušel (46. Peňaška), Mazan – Šovčík (78. Seye)

Už druhá minúta naznačila, že na kopaniciach sa bude hrať zaujímavý zápas, Ciprysova strela tesne minula bránu. V 8. minúte mali tutovku hostia, krížna prihrávka popred bránu našla Vajdu, no Solnička fantasticky zasiahol a následná Vajdova dorážka minula cieľ. Myjavčania sa tlačili do zakončenia, Ciprysov center na zadnú tyč v 12. minúte odvrátil v poslednej chvíli Savič, o minútu skúšal šťastie z priameho kopu Pekár. V 17. minúte sa predieral v pokutovom území Bystričanov Oršula, ktorý bol faulovaný a kopala sa penalta. K jej realizácii sa postavil Sládek a s prehľadom premenil – 1:0. Už o minútu mohlo byť vyrovnané, Dolný bol v čistej šanci no so Solničkom si neporadil, k dorážke sa hostia nedostali, obetavo zasiahol Kastelovič. V tej istej minúte okamžite kontrovali kopaničiari, Ciprys ale Budinského neprekonal. Aktivita čiernobielych neutíchala, no Budinský si poradil aj s Pekárovým priamym kopom v 27. minúte a rovnako aj s peknou Danielovou strelou po polhodine hry.

V druhom polčase hostia zvýšili aktivitu, no prvý strelecký pokus patril domácemu Danielovi v 58. minúte, kedy tesne minul. Po hodine hry bolo vyrovnané, lopta našla pred bránou nepokrytého Mazana a ten sa nemýlil – 1:1. V 73. minúte vyskúšal pozornosť gólmana Banskej Bystrice Ciprys, so strelou k žrdi si poradil. V 85. minúte sa po chybe v domácej rozohrávke dostal ku strele Peňaška, ale nemieril presne. O minútu zaburácali domáce tribúny, Pekár sa na pravej strane predral až do zakončenia a prestrelil Budinského – 2:1. V nadstavenom čase sa ešte rútil osamotený Pekár na bránu hostí, no tentokrát ju minul. Zápas sa skončil víťazstvom domácej Myjavy.

Hlasy:

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Bol to pre obidve mužstvá dôležitý zápas, lebo tabuľka sa raz rozdelí, že niektoré budú hrať hore, niektoré v dolnej polovici tabuľky. Pokiaľ chceme hrať v hornej polovici tabuľky, potrebovali sme dnes vyhrať. Myslím, že prvý polčas bol z našej strany dobrý, aj keď hostia tam mali nejaké dve tri situácie, mali sme ho pod kontrolou. V druhom polčase hostia po vyrovnávajúcom góle stále hrozili. Som rád, že sa nám zápas po vyrovnávajúcom góle podarilo zlomiť na našu stranu a že sme vyhrali."

Štefan Rusnák, tréner Banskej Bystrice: "My sme v situácii, kedy potrebujeme bodovať. Išli sme tu s tým, že chceme predviesť dobrý výkon a odviezť si nejaký bod. Nechýbalo veľa, ale zase sme urobili jednu chybu v 85. minúte a to nás stálo remízu. Škoda, lebo úvod sme mali až nad očakávania dobrý, nedali sme veľkú šancu. Bohužiaľ v 17. minúte sme inkasovali, aj keď doteraz som nepochopil prečo ukázal rozhodca na pokutový kop, keď ukázal jasne filmovanie hráča. Do zápasu sme sa vrátili našim gólom a za stavu 1:1 sme mali 2-3 situácie, kedy sme chceli ísť na víťazstvo. Stalo sa nám to osudným, urobili sme jednu hrubú chybu, stávalo sa to aj v zápasoch predtým. Škoda, lebo dnes by si chlapci zaslúžili za ten druhý polčas minimálne bod."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok