Zlaté Moravce prerušili Košiciam sedem zápasovú sériu bez prehry

TA3 TASR SITA
18.10.2014 22:29

Futbalisti Košíc prišli v sobotu podvečer o doterajšiu sedemzápasovú šnúru bez prehry. "Východniari" podľahli v 14. kole Fortuna ligy v Zlatých Moravciach domácemu FC ViOn hladko 0:3. Všetky góly padli po zmene strán. Hrdinom bol autor dvoch presných zásahov Márius Charizopulos.

ViOn Zlaté Moravce - MFK Košice 3:0 (0:0)

Góly: 52. Pavelka, 57. a 86. Charizopulos.      Rozhodoval: Horváth, ŽK: Ďurica - Sekulič, Kavka, Diaby, ČK: 6. Bašista za faul na prenikajúceho Orávika, 958 divákov.

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pilát, Nikolič, Pintér, Chren – Orávik (78. Mujkoš), Sabo (46. Pavelka), Djuričič, Mikinič (70. Valenta) - Charizopulos - Ďurica

MFK Košice: Stijakovič – Kavka, Ostojič (87. Dimun), Bašista, Sekulič - Korijkov - Viazanko (66 Diaby), Huk, Bukata, Haskič (76. Šinglár) - Škutka.

Do stretnutia vstúpili domáci ofenzívne naladení. Už v 3. minúte Orávikov center z pravej strany našiel na hranici malého vápna Nikoliča, ktorého vydarená hlavička len tesne minula cieľ. V 6. minúte sa porúčal z hracej plochy Bašista, ktorý stiahol v gólovej šanci Orávika. V 11. minúte Charizopulos pätičkou elegantne posunul na Saba, ten však v dobrej streleckej príležitosti mieril iba do náručia brankára hostí. Po štvrťhodine hry skúšal šťastie Pilát, ale z hranice šestnástky mieril tesne vedľa. Domáci neprestajne búšili do plných, Východniari však statočne odolávali. Postupne sa v dobrých príležitostiach ocitli Nikolič, Mikinič i Chren, ale skóre sa nemenilo. V závere 1. polčasu Sabo nabil Orávikovi, avšak ani ten nenamieril medzi žrde.

Úvod 2. polčasu vyšiel domácim dokonale. Prebiehala 52. minúta, Pilát exportnou uličkou vysunul striedajúceho Pavelku a ten s prehľadom popri vybiehajúcom Stijakovičovi poslal domácich do vedenia. Už o 5 minút sa skóre menilo znovu. Charizopulos si parádne obhodil Ostojiča a nechytateľnou strelou pod brvno zvýšil na 2:0. Skóre sa mohlo opäť meniť v 71. minúte, keď si na Orávikov roh vyskočil Pavelka. Jeho výbornú hlavičku však brankár hostí zázračne vytlačil na roh. V závere sa hostia snažili o skorigovanie výsledku, ale opak bol pravdou. V 86. minúte parádne trafil z priameho kopu po druhý raz v stretnutí Charizopulos na 3:0. ViOn potvrdil, že stretnutia s mužstvami z východu republiky mu chutia a po pohárovej výhre v Michalovciach zdolal rovnakým rozdielom aj Košičanov.

Hlasy:

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Cieľ sme splnili, dnes bolo pre nás hlavné víťazstvo. Chceli sme nadviazať na dobrý pohárový výsledok v Michalovciach. Po zmene strán sme urobili zmenu, striedajúci Pavelka prišiel a dal gól. Pre nás je to veľké víťazstvo, pretože Košičania mali dlhú šnúru bez prehry."

Radoslav Látal, tréner Košíc: "Všetko ovplyvnila šiesta minúta, keď sme išli do desiatich. Prvý polčas sme ešte ako-tak uhrali, ale po zmene strán po inkasovaní prvého gólu bolo v podstate po zápase. Túto prehru musíme rýchlo hodiť za hlavu a poctivo sa pripraviť na ďalšie stretnutia. Neostáva mi nič iné, iba pogratulovať domácim k víťazstvu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok