Líder z Trenčína viedol u nováčika z Podbrezovaej 2:0, ale nevyhral

TA3 TASR SITA
18.10.2014 18:53

Futbalisti Trenčína v sobotňajšom dueli 14. kola najvyššej súťaže hrali nerozhodne na pôde nováčika z Podbrezovej 2:2 a udržali si líderské postavenie v tabuľke. Favorizovaní hostia viedli zásluhou Patrika Mišáka a legionára z Nigérie Mosesa Simona dvojgólovým rozdielom, ale "železiari" napokon dotiahli zaujímavý duel do remízového konca.

ŽP Šport Podbrezová - AS Trenčín 2:2 (1:2)

Góly: 29. Vaščák, 68. Minčič - 5. Mišák, 7. Simon. Rozhodca Prešinský, ŽK: Harvilko, Vaščák, Nworah, - Jairo, ČK: 90. Ramon, 2005 divákov.

ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský - Kupčík, Minčič, Snitka, Andrič - M. Pančík, Kochan, Podio, Harvilko (63. J. Pančík) - Vaščák, Nworah (86. Gál Andrezly)

AS Trenčín: Šemrinec - Čögley, Ramon, Kleščík, Holúbek - Lobotka - Guba (79. Mondek), Mišák (71. Lawrence), Hajradinovič (88. Bero), Simon - Jairo

Zápas nováčika s vedúcim tímom zápasu ovplyvnili dva rýchle góly hostí. Najskôr Mišák v 5. min hlavou po presnom centri Hajradinoviča prekonal Maťašovského a pretrhol mu päťzápasovú domácu šnúru bez inkasovaného gólu. Onedlho vyťahoval loptu druhýkrát zo siete, keď po nahrávke od Gubu presne namieril Simon. Trenčania mali zápas pevne vo svojich rukách a zdalo sa, že na ďalšie ich góly sa nebude dlho čakať. V 13. min v dobrej pozícii strieľal Simon, no príliš slabo, aby Maťašovského vystrašil. Domácim trvalo dosť dlho, kým sa otriasli. Ako životabudič na nich zapôsobil gól Vaščáka v 29. min po umiestenej strele k vzdialenejšej žrdi a odvtedy až do polčasu boli lepším tímom. Trenčania v obrane dosť zmätkovali, v 33. min priebojného Vaščáka opäť pustili do zakončenia a Šemrincovi v bránke pri zákroku pomohlo aj dosť šťastia.

Po zmene strán sa domáci neplašili, v snahe vyrovnať si tlak nevytvorili, ale trpezlivo čakali na svoju príležitosť. V 62. min sa z množstva nepresností vynorila z ničoho nič strela M. Pančíka, škoda len pre železiarov, že do stredu bránky. Trpezlivosť domácich sa vyplatila, v 68. min po rohu Podia si perfektne nabehol na loptu Minčič a hlavou vyrovnal. Obava o výsledok viac zväzovala nohy Trenčanom, ktorí v obrane pôsobili neisto a vnášali do zápasu neustále napätie. Ďalšie šance, okrem streleckej príležitosti Vaščáka v 90. min, sa už na žiadnej strane nezrodili a zápas s vylúčením Ramona v 90. min dospel do spravodlivého remízového konca.

Hlasy:

Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: "Veľmi zle sme vstúpili do zápasu, s prílišným rešpektom, neviem prečo, no našťastie sme sa kontaktným gólom dostali do hry. Vyrovnali sme veľmi pekným gólom po štandardke a veľa nechýbalo, aby sme boli ešte úspešnejší. Tento bod si veľmi vážim, je pre nás nesmierne motivujúci. V druhom polčase to bol z našej strany veľmi pekný výkon, teší ma, že za nepriaznivého stavu sme nezložili zbrane a chlapci zabojovali."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Hráčov som nabádal, aby sme strelili tretí gól, ktorý by bol rozhodujúci, nakoniec sa nám to nepodarilo a rozišli sme sa spravodlivou remízou. Inak sme videli slušné bojovné stretnutie. Vynikajúco sme vstúpili do zápasu, domácich sme prekvapili, mali dobrý presing, aj ďalšie šance. Nedotiahli sme ich, naopak, súper po našej nekoncentrácii znížil. V druhom polčase sme sa nevyhli zbytočným stratám, to by sa nám nemalo stávať. Súper vyrovnal zo štandardnej situácie a my sme si už nevytvorili šance, okrem Jairovej."

Ivan Minčič, strelec vyrovnávajúceho gólu Podbrezovej: "Už druhýkrát sme takto zle začali, aj v Myjave sa mali katastrofálny začiatok. Vyrobili sme dve hrubé chyby v obrane, no potom sme už Trenčanov k ničomu nepustili. Neustále sme si zdôrazňovali, aby sme boli dôslední v súbojoch, veľmi sme chceli, s vedomím, že môžeme aspoň ten bodík vybojovať. Psychika je obdivuhodná, proti zvučnejším súperom nám veľmi pomáha motivácia a prichádza úplne automaticky. No a môj gól padol z toho, že som razantne išiel k bližšej žrdi a lopta od Pabla Podia mi perfektne sadla na hlavu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok