Márquez v MotoGP víťazom kvalifikácie na VC Austrálie

SITA
18.10.2014 10:10

Už istý majster sveta tohtoročného seriálu cestných motocyklov v triede MotoGP Marc Márquez zvíťazil v sobotňajšej kvalifikácii na nedeľňajšiu Veľkú cenu Austrálie. Dvadsaťjedenročný španielsky jazdec tímu Repsol Honda dosiahol čas 1:28,408 min. Druhý s odstupom 0,234 s skončil Brit Cal Crutchlow na Ducati, tretí bol ďalší Španiel Jorge Lorenzo na Yamahe.

Márquez v MotoGP víťazom kvalifikácie na VC Austrálie
SITA/AP

Rodák z Cervery Marc Márquez sa stal minulý týždeň v nedeľu po druhom mieste na VC Japonska na okruhu v Motegi svetovým šampiónom a vo veku 21 rokov a 237 dní najmladším obhajcom titulu v histórii najsilnejšej kubatúry, prekonal 51 rokov starý rekord v podaní Mika Hailwooda (23 rokov a 152 dní). Fenomén Márquez vyhral prvých 10 veľkých cien, v tejto sezóne vystúpil na najvyšší stupienok dovedna 11-krát a už iba jeden primát mu chýba na vyrovnanie rekordného zápisu Austrálčana Mika Doohana.

"Keby mi to vyšlo práve v Austrálii, ktorá je jeho domovinou, bola by to paráda. Rád by som prekonával rekordy. Mám výborný pocit z toho, keď vás porovnávajú s takými legendami ako Mike Doohan. Vynasnažím sa v nedeľu zvíťaziť a triumfovať po dvanásty raz v tejto sezóne," vyjadril sa Marc Márquez.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok