Hráči chcú menej zápasov, Jordan iba krúti hlavou

SITA
17.10.2014 11:14

Nekorunovaný najlepší basketbalista všetkých čias Michael Jordan odohral v základnej časti NBA 1072 duelov a v play-off ďalších 179, takže k horúcim témam o skrátení 82-zápasovej základnej časti má čo povedať - navyše z pozície majiteľa klubu Charlotte Hornets.

Hráči chcú menej zápasov, Jordan iba krúti hlavou
SITA/AP

Alternatívu s menej stretnutiami pred play-off by všetkými desiatimi brali veľké postavy súčasnej ligy LeBron James či Dirk Nowitzki. "Oboch ich mám rád, ale ako vlastník klubu, ktorý sám bol aktívny basketbalista, tomu nerozumiem. Miloval som hrať. Ak by som neabsolvoval 82 zápasov v základnej časti NBA, odohral by som ich niekde inde. To je skutočná láska k basketbalu. Ako hráč som si nikdy nemyslel, že 82 duelov je téma," vyjadril sa v rozhovore pre ESPN 51-ročný Jordan.

Vedenie NBA 19. októbra vyskúša o štyri minúty kratší prípravný zápas medzi Brooklynom a Bostonom, ale štandardná 48-minútová dĺžka duelov nie je ani podľa "MJ" najzásadnejší problém súčasnosti. "Nikdy by som súboj neskrátil o štyri minúty, pokiaľ hráči nemajú zdravotné problémy," poznamenal na túto tému Jordan a dodal: "Ako majitelia klubov môžeme s hráčmi hovoriť o skrátení základnej časti. Ale my aj oni zarobíme menej. Sú na to hráči pripravení? Lebo pri menšom počte zápasov nedostanú toľko čo teraz."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok