Dve osoby sú v Česku nezvestné po výbuchu v muničnom sklade

SITA TA3
16.10.2014 16:30

Najmenej dve osoby sú nezvestné po sérii výbuchov v muničnom sklade pri meste Zlín na východe Českej republiky. Hasiči v oblasti pri obci Vrbetice vyhlásili najvyšší stupeň požiarneho poplachu. Ako píše server iDnes.cz, výbuchy, ktoré jeden zo skladov úplne zničili, bolo počuť v širokom okolí.

Požiarnici sa museli z areálu stiahnuť a situáciu monitorujú z helikoptér. „Celý areál sme evakuovali, zatiaľ však chýbajú dve osoby, ktoré sa mali pohybovať v okolí haly, kde došlo k výbuchu,“ povedal krajský hovorca hasičov Libor Netopil, s tým, že obyvateľov aj starostov okolitých dedín už varovali pred možným nebezpečenstvom. Polícia oblasť uzavrela, o evakuácii však zatiaľ neuvažuje.

Muničný sklad nachádzajúci sa v údolí pri lese patrí štátnemu podniku Vojenský technický ústav výzbroja a munície. Skladovali v ňom pechotnú a delostreleckú muníciu. V rámci areálu sídli aj spoločnosť Bochemia, ktorá tam spracováva nebezpečný odpad vrátane raketového paliva. Požiar sa však do tejto často skladu nedostal. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok