Maročania majú strach z eboly, žiadajú o preloženie turnaja

TASR
11.10.2014 13:56

Marocká vláda zo strachu pred smrteľným ochorením ebola požiadala o preloženie januárového Afrického pohára národov vo futbale, ktorý sa má uskutočniť v tejto severoafrickej krajine. Informáciu priniesla miestna agentúra MAP.

Maročania majú strach z eboly, žiadajú o preloženie turnaja
SITA

Zástupcovia ministerstva športu Maroka sa chcú čo najskôr stretnúť s prezidentom Africkej futbalovej konfederácie Issaom Hayatouom, aby mu predostreli správu ministerstva zdravotníctva. Tá špecifikuje nebezpečenstvo a riziká pri usporiadaní podobného podujatia vzhľadom na výskyt eboly v západnej Afrike.

Turnaj by sa mal uskutočniť od 17. januára do 8. februára, ale situácia s nebezpečným ochorením sa nelepší a nie je isté, ako to bude vyzerať v ďalších mesiacoch. Na ebolu už zomrelo viac ako 4000 ľudí, najviac sa vírus rozšíril v Guiney, Libérii, Nigérii a v Sierra Leone. V Maroku ešte nehlásili ani jeden prípad.

Paradoxne práve v marockej Casablance sa uskutoční už v sobotu kvalifikačný zápas o postup na Africký pohár národov medzi Guineou a Ghanou, pretože domáci futbalisti pre ebolu nemohli hrať vo svojej krajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok