Mladí Slováci remizovali v Zl. Moravciach s Talianmi

SITA TA3
10.10.2014 19:15

Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov remizovali 1:1 (0:0) s talianskymi rovesníkmi v piatkovom prvom stretnutí baráže v Zlatých Moravciach v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2015 hráčov tejto vekovej kategórie do Česka.

Mladí Slováci remizovali v Zl. Moravciach s Talianmi
SITA

Mladí Taliani viedli zásluhou gólu Andreu Belottiho, o vyrovnanie sa postaral Adam Zreľák v 69. min.

Odveta play-off je na programe budúci utorok 14. októbra v Reggiu Emilia s úvodným výkopom o 16.00 h. 

Výsledok - piatok - prvý zápas baráže:
Slovensko "21" - Taliansko "21" 1:1 (0:0)
Góly: 69. Zreľák - 54. Belotti, ŽK: 42. J. Mihalík - 77. Crisetig, 85. Molina, 90.+ Viviani, rozhodoval: Artur Dias (Portug.), 3847 divákov 
Zostavy: 
Slovensko: Rusov - Pauschek, Niňaj, Teixeira, R. Mazáň - Lásik, Paur - Schranz (66. T. Malec), Hrošovský, J. Mihalík (56. Lobotka) - Zreľák 
Taliansko: Bardi - Zappacosta, Rugani, Bianchetti, Biraghi - Baselli (71. Crisetig), Viviani, Battocchio - Berardi, Belotti (89. Longo), Bernardeschi (61. Molina) 

Hneď v 3. min preveril Rusova strelou spoza šestnástky Bernardeschi. Po vyše štvrťhodine pohrozili aj domáci, ale na strieľanú prihrávku Schranza nedosiahol Mihalík. Vzápätí na druhej strane neuspel v "malom vápne" zovretý oboma stopérmi Belotti. V 25. min potom zlyhal v tutovke Hrošovský, jeho pokus z hranice bieleho bodu bez problémov lapil Bardi. V 33. min prehral Teixeira vzdušný súboj s Belottim a pri Talianovom nájazde na Rusova až špičkou kopačky zmaril jeho šancu Niňaj. Ďalšiu obrovskú šancu spálili hostia v 37. min, keď po rohovom kope zblízka prestrelil Battocchio. V záverečnej minúte prvej časti ešte vynikajúcim zákrokom nedovolil Rusov skórovať Berardimu.

Gólman domácich úradoval aj na začiatku druhej štyridsaťpäťminútovky - výborným vybehnutím vynuloval v tutovke Belottiho. V 54. min mali domáci šťastie, keď zlé vybehnutie Rusova nepotrestal Battocchio. Po následnom rohovom kope už vyústil tlak hostí do úvodného gólu, skóroval Belotti. Domáci však nezložili zbrane a Zreľákovi sa podarilo krížnou strelou ľavačkou vyrovnať. V závere sa viac pokúšali o víťazstvo Slováci, ale ani jedno mužstvo nestrelilo rozhodujúci gól.

Hlasy:
Adam Zreľák (útočník SR "21", autor gólu): "Som rád, že som chalanom a celému tímu pomohol gólom aspoň k remíze. Pred odvetou v Taliansku si veríme. Pôjdeme si tam po postup."

Dobrivoj Rusov (brankár SR "21"): "Vzhľadom na vývoj stretnutia sme spokojní aj s remízou. Aj keď sme pred zápasom pomýšľali na víťazstvo. Škoda chyby pri štandardke, keď sme inkasovali prví a museli sme doháňať náskok súpera. Dobre som si zachytal, útočnikov Talianska som mal dobre preštudovaných. mna videu som videl všetky góly Berardiho."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok