Miškov: Informácie, že zakladám stranu, sú zatiaľ len špekulácie

TASR
10.10.2014 09:52

Zákulisné informácie, že nezaradený poslanec NR SR Juraj Miškov zakladá spolu s ďalšími odídencami zo SaS novú politickú stranu, označuje Miškov zatiaľ za špekulácie. Tie sa podľa jeho slov odvíjajú od toho, že novinári aj politici sa zaujímajú o ich politický osud.

Miškov: Informácie, že zakladám stranu, sú zatiaľ len špekulácie
SITA

Poslanec bez politickej strany má totiž len dve možnosti, ak chce v politike zostať aj po ďalších voľbách. Buď si založí vlastnú stranu, alebo do nejakej vstúpi. "Ak sa rozhodnem pre jednu z nich, oznámim, ako som sa rozhodol. Aktuálne som nezaradený s mandátom do roku 2016. Je tu tiež možnosť, že skončím, viem sa totiž živiť aj vlastnou prácou. Môj život nestojí a nepadá na politike," povedal pre TASR Miškov.

Zároveň priznal, že za ním chodia ľudia vrátane bývalých členov SaS a pýtajú sa, ako ďalej. Čo im odpovedá, však Miškov prezradiť nechcel. V podobnom duchu sa vyjadril aj Daniel Krajcer (nezaradený). "Sme v stave uvažovania," deklaroval.

Ďalší z liberálov Jozef Kollár (nezaradený), ktorí stál na čele odídencov z SaS, informácie o novej politickej strane nemá. "Pevne verím, že ak sa takéto plány rodia, tak sa o nich v najbližšom čase dozviem," povedal TASR.
Poslanci Juraj Droba, Martin Chren, Jozef Kollár, Daniel Krajcer a Juraj Miškov opustili stranu Richarda Sulíka v roku 2013. Následne sa spojili s hnutím NOVA Daniela Lipšica. Ani tu sa však nevyhli nezhodám, a po tom, ako boli v NOVA zbavení riadiacich funkcií a boli zrušené aj ideologické frakcie, hrozili odchodom. Napokon sa rozhodli sa zotrvať s tým, že musia dostať svoj priestor na liberálnu politiku. Ten nedostali a 22. septembra 2014 členstvo v NOVA ukončili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok