Marussia napokon nasadí v Soči iba jedno auto

TASR TA3
10.10.2014 08:45

Tím F1 Marussia sa z rešpektu k vážne zranenému francúzskemu jazdcovi Julesovi Bianchimu predstaví na nedeľňajšej Veľkej cene Ruska iba s jedným jazdcom. Vedenie stajne o tom informovalo v piatok.

Marussia napokon nasadí v Soči iba jedno auto
SITA/AP

Dvadsaťpäťročný Bianchi počas daždivej VC Japonska nešťastne narazil v plnej rýchlosti do traktora, ktorý odpratával monopost Nemca Adriana Sutila. Po hrôzostrašnej havárii bol Francúz v bezvedomí, pričom utrpel vážne poranenia hlavy a musel sa okamžite podrobiť operácii. Momentálne leží v nemocnici v Jokkaiči v kritickom, ale stabilizovanom stave.

V Marussii pôvodne uvažovali, že popri Britovi Maxovi Chiltonovi dostane na novom okruhu v Soči príležitosť rezervný jazdec Američan Alexander Rossi, no napokon sa rozhodli štartovať iba s jedným monopostom. "Tím už informoval komisárov, že odhlásil z pretekov druhé auto. Cítime, že nasadenie jediného monopostu je po ťažkých víkendových udalostiach tým najvhodnejším riešením," uviedlo vedenie stajne s ruskou licenciou v oficiálnom vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok