Kližan postúpil do 2. kola dvojhry v Šanghaji, vyzve Ferrera

SITA
7.10.2014 11:08

Slovenský tenista Martin Kližan zvíťazil v utorňajšom zápase 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Rolex v čínskom Šanghaji (dotácia 6 521 695 USD, tvrdý povrch Plexipave) nad austrálskym kvalifikantom Samom Grothom za 69 minút 7:6 (1), 6:3.

Kližan postúpil do 2. kola dvojhry v Šanghaji, vyzve Ferrera
TASR/AP

Nezastavil ho ani tucet es súpera. Sám ich nastrieľal sedem. Zužitkoval jeden z dvoch brejkbalov, nečelil žiadnej hrozbe straty podania.

Zverenec Martina Damma Kližan vyzve v 2. kole Španiela Davida Ferrera, ktorý je síce grandslamovým finalistom a päťkou svetového rebríčka a bojuje o miestenku na novembrový koncosezónny výberový šampionát ATP World Tour Finals v Londýne, ale nemá práve najpresvedčivejšiu formu. Po prehre v 3. kole newyorských US Open nezvládol v Šen-čene ani v Tokiu už úvodnú prekážku. Bude to premiérový vzájomný duel. Momentálne 40. muž renkingu Kližan (najvyššie zatiaľ bol na 26. pozícii) už má istotu 45 bodov do hodnotenia a prémie 27 435 amerických dolárov.

Dvadsaťpäťročný Bratislavčan Kližan dostal na toto podujatie tzv. špeciálnu výnimku (special exempt) po tom, ako sa minulý týždeň v Pekingu aj cez Španiela Rafaela Nadala prebojoval do semifinále, svojho prvého na úrovni World Tour 500. Proti 26-ročnému bývalému manželovi bratislavskej rodáčky s austrálskou reprezentačnou súčasnosťou Jarmily Gajdošovej Grothovi (94.) v minulosti nehral.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok