Francúzsko a Nemecko chcú dronmi sledovať prímerie na východe Ukrajiny

TASR
6.10.2014 10:48

Francúzsko a Nemecko chcú "v najbližších dňoch" vyslať bezpilotné lietadlá na monitorovanie prímeria na východnej Ukrajine. Uviedla tlačová agentúra Belga s odvolaním sa na slová francúzskeho ministra obrany Jeana-Yvesa Le Driana.

Francúzsko a Nemecko chcú dronmi sledovať prímerie na východe Ukrajiny
ČTK

Le Drian v nedeľu večer v rámci televíznej relácie Veľká porota, ktorú spoločne pripravujú televízna stanica RTL, káblová televízia LCI a denník Le Figaro, uviedol, že prímerie je na Ukrajine rešpektované s výnimkou mesta Doneck.

"Musíme urobiť všetko pre dodržiavanie prímeria a rešpektovanie nárazníkovej zóny," skonštatoval Le Drian. Minister uviedol, že spolu s Nemeckom analyzujú možnosti, ako spoločne zefektívniť kontrolovanie dodržiavania prímeria a nedotknuteľnosť nárazníkovej zóny.

Podľa jeho slov nemecká a francúzska strana vedú diskusie s Organizáciou pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), aby sa uistili, že sa prímerie dodržiava.

"Pošleme bezpilotné lietadlá, aby sme toto všetko ochránili, prispejeme k udržiavaniu prímeria, už v najbližších dňoch," vysvetlil francúzsky minister obrany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok