Budaj podľa agenta požiadal o výmenu z Montrealu

SITA
6.10.2014 10:38

Za výmenou Petra Budaja z Montrealu do Winnipegu je požiadavka slovenského hokejového brankára na zmenu dresu. Tridsaťdvaročný Banskobystričan uvoľnil miesto v kádri Canadiens vedľa Careyho Pricea Dustinovi Tokarskému.

Budaj podľa agenta požiadal o výmenu z Montrealu
SITA

Budaj podľa agenta Rollanda Hedgesa požiadal o výmenu už po minulosezónnej prehre vo finále Východnej konferencie s New Yorkom Rangers.

Odchod do Winnipegu môže Budajovi pomôcť, v tíme Jets by mohol dostať v bránke viac príležitostí ako doteraz v Canadiens. "Je to pre Petra dobrá šanca. Peter len chcel ísť do mužstva, ktoré chcelo aj jeho," uviedol Hedges. Budaj nastúpil v sezóne 2013/2014 za Montreal v 24 stretnutiach, v ktorých mal 90,9 % úspešnosť zákrokov a v priemere v nich inkasoval 2,51 gólu.

Slovenský brankár nebol spokojný s vývojom situácie v tohtoročnom play-off. Počas zranenia jednotky Careyho Pricea dostával šancu Dustin Tokarski. Keďže boli v predsezónnom kempe všetci traja brankári, Hedges očakával, že príde k nejakej výmene. Vo Winnipegu bude Budaj v úvode ročníka dvojkou, ak však Ondřej Pavelec nevylepší výkony z minulej sezóny (90,1 % úspešnosť zákrokov), môže dostať oveľa viac príležitostí ako v Canadiens. "Nechcem povedať, že sme výmenu očakávali už dnes, ale verili sme, že k nej príde. Očakávali sme niečo v najbližších týždňoch," uviedol Hedges.

Budaj sa s Montrealom rozlúčil prostredníctvom sociálnej siete Twitter. "Ďakujem za podporu fanúšikom Habs. Bolo pre mňa privilégiom byť súčasťou Montrealu Canadiens. Veľmi sa teším na pôsobenie v Jets," uviedol Budaj. Informácie z rozhovoru Hedgesa pre stanicu RDS zverejnil web TSN.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok