Žilina ukončila deväťzápasovú šnúru bez výhry

TA3 TASR SITA
5.10.2014 20:43

Hokejisti MsHK DOXXbet Žilina dosiahli prvé víťazstvo pod vedením nového trénera Petra Mikulu, keď v nedeľňajšom stretnutí 10. kola zdolali Skalicu na jej ľade 4:0.

Na hre domácich bola vidieť nervozita, keďže to bol priamy súboj o 9. priečku v tabuľke. Žilinčania majú vďaka výhre na svojom konte rovnako ako Skalica sedem bodov a vďaka lepšiemu skóre sa dostali pred Záhorákov. Žilina ukončila deväťzápasovú sériu bez víťazstva.

Hokej - Tipsport extraliga 2014/2015 - 10. kolo - nedeľa:

HK 36 Hant Skalica - MsHK DOXXbet Žilina 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Góly: 17. Valášek (Drevenák), 37. Kanko (Drábek), 46. Kristek, 55. Drevenák (Kristek)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bundil - Junek, Tvrdoň, 828 divákov

Zostavy:

Skalica: M. Lipovský - I. Jankovič, Gründling, Drtina, P. Horváth, Nechala, Popela, Mikéska - Vaškovič, R. Školiak, Stloukal - Bene, Jabrocký, Méry - J. Jurík, Štumpf, Bezúch - Rejžek, M. Romančík, Dvonč

Žilina: Kosowski - Ďurkech, J. Moravec, Bobček, Jelínek, Krčula, Hertl, Niník - Š. Novotný, Kristek, Milan Procházka - Kanko, Drábek, Kubiš - Valášek, Haluza, Drevenák - A. Lipovský, Heřman, Jarab

Hlasy:

Štefan Mega, tréner Skalice: "Ako som už opakoval aj na minulých tlačovkách, bez gólu sa vyhrať nedá. Stále nevieme streliť gól, na tom to celé padá. To, že bojujeme, korčuľujeme, je síce pekné, ale dnes to na extraligu nestačilo. Hostia vyhrala zaslúžene, mali viac kľudu na hokejkách. Nedodržanie taktiky, individuálne chyby, to sú veci, bez nápravy ktorých sa nedá vyhrávať."

Piter Mikulas, tréner Žiliny: "Určite dnes nemohli diváci očakávať od mužstiev z posledných priečok tabuľky kvalitný hokej, čomu zodpovedal aj priebeh zápasu. Bolo tam viac snahy, ako nejakého hokejového umenia. Toto víťazstvo má pre nás cenu zlata."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok