Zvolen vyhral derby s Banskou Bystricou

TA3 TASR SITA
5.10.2014 20:36

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 10. kola Tipsport extraligy v pohronskom derby v Brezne nad domácim tímom HC ´05 Banská Bystrica 6:4.

Zvolen vyhral derby s Banskou Bystricou
SITA

Súboj v mnohom pripomenul prvý vzájomný duel, ktorého 87 sekúnd budú dohrávať v utorok 7. októbra. Banskobystričania si vypracovali v prvej tretine náskok a viedli už 3:1. Po dvoch dvadsaťminútovkách to bolo 4:3, na domácej strane dosiahol hetrik Andrej Kudrna.

Hosťom zo Zvolena sa tentoraz podarilo otočiť výsledok v tretej časti hry, keď troma gólmi strhli víťazstvo na svoju stranu. Zvolenčania sú momentálne s 22 bodmi druhí v tabuľke. Banská Bystrica prehrala po štyroch víťazstvách. 

Hokej - Tipsport extraliga 2014/2015 - 10. kolo - nedeľa:

HC'05 Banská Bystrica - HKM Zvolen 4:6 (3:1, 1:2, 0:3)

Góly: 10. Kudrna (M. Hudec, P. Lunter), 12. Kafka (Handlovský), 12. Kudrna (Block, Nicastro), 37. Kudrna (Luža, Block) - 11. Brabenec (Puliš, Podkonický), 34. Puliš, 40. Síkela (Bortňák, Martin Ďaloga), 46. Podkonický (Brabenec), 56. Škvaridlo (Michal Chovan, L. Jurík), 60. Puliš (Brabenec) 
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Kubuš - Gajan, Smrek, 1972 divákov 

Zostavy:

Banská Bystrica: Wiikman - Nicastro, Biro, Jaborník, Rosandič, Luža, Bambúch - M. Hudec, Block, Kudrna - Kafka, Preisinger, Handlovský - Róth, Kytnár, Lamper - Bendík, Zigo, Matoušek - P. Lunter

Zvolen: Šimko - Juraško, Bagin, Ťavoda, Hraško, Pichnarčík, Tomko, Varholík - Puliš, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Síkela, Bortňák, Martin Ďaloga - Fekiač, Čanky

Hlasy:

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Veľmi dobre sme začali, všetko sme mali vo vlastných rukách, navyše sme spálili dve šance. Mrzel nás gól do šatne pred treťou tretinou, no ešte viac obrovské množstvo chýb. Práve nimi sme súpera dostali do hry a Zvolenu nebolo viac treba, aby nás vytrestal."

Josef Turek, tréner Zvolena: "Ja som neustále veril, že zápas otočíme, aj keď bojujeme s vlastnými problémami a so sedmičkou zranených hráčov. Neklesali sme na duchu, náš výkon gradoval, v tretej tretine sme súpera prekorčuľovali a dostali pod tlak. Už sme viackrát ukázali v sezóne svoju silu, v tomto derby zápase sa navyše pridala značná motivácia."

Andrej Kudrna, autor troch gólov B. Bystrice: "Nepomohol ani môj hetrik a dobre rozohraný zápas. Na úvodné minúty sme sa mimoriadne sústredili, hlavne po tých skúsenostiach z predchádzajúcich zápasov, naposledy so Žilinou. Všetko prebiehalo podľa našich predstáv, no len dovtedy, keď sme nepodali po našich chybách súperovi pomocnú ruku."

Matej Síkela, autor dôležitého gólu Zvolena v závere 2. tretiny: "Martin Ďaloga sa pekne natlačil, obranca k nemu pristúpil a ja som len zamietol puk do bránky. Škoda tých chýb v obrane, mohli sme o svojom víťazstve rozhodnúť už skôr. Treba sa nám opäť nad chybami poriadne zamyslieť. Naši diváci nás nemohli povzbudzovať, v hľadisku nedobrovoľne chýbali, preto sme sa museli vybičovať sami a sústrediť sa na každý jeden detail."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok