Bianchi si pri nehode poranil hlavu, v kritickom stave ho operujú

TASR
5.10.2014 14:32

Francúzsky jazdec Jules Bianchi zo stajne Marussia mal počas nedeľňajšej Veľkej ceny Japonska na okruhu v Suzuke vážnu nehodu. Po havárii bol v bezvedomí, pre zlé počasie ho však nemohli transportovať do nemocnice helikoptérou, takže ho musela previezť sanitka s policajným sprievodom.

Bianchi si pri nehode poranil hlavu, v kritickom stave ho operujú
SITA/AP

Podľa informácií agentúry DPA utrpel 25-ročný Bianchi pri nehode vážne poranenia hlavy a momentálne je v kritickom stave. V 15 km vzdialenej fakultnej nemocnici sa hneď po prevoze podrobil operácii. Po nej by ho mali previezť na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde ho budú lekári neustále monitorovať.

Nešťastná udalosť sa stala pár kôl pred koncom pretekov. V škaredom a daždivom počasí havaroval najprv v 43. kole Adrian Sutil v nepríjemnej zákrute Dunlop. Krátko na to skončil na rovnakom mieste aj Bianchi, ale dopadol oveľa horšie. Dvadsaťpäťročný Francúz narazil do traktora, ktorý odpratával Sutilov monopost. Okamžite bolo jasné, že ide o vážnu situáciu a v 44. kole sa objavili na trati červené vlajky. Deväť kôl pred koncom preteky predčasne ukončili, ich víťazom sa stal Lewis Hamilton z Mercedesu.

"Verím, že bude v poriadku. Viac nebudem teraz hovoriť," povedal agentúre DPA Sutil. Podobne ako on reagovali aj ďalší pretekári. "Všetci dúfame, že Bianchi bude v poriadku," povedal víťaz pretekov Hamilton. "V tejto chvíli nemyslíme na nič iné, ako na Julesa," dodal Hamiltonov tímový kolega Nico Rosberg.

Vyhlásenie víťazov sa nieslo v ponurej atmosfére, pretekári si s kamennými tvárami prebrali ceny pre víťazov a nestriekalo sa ani tradičné šampanské. Do nemocnice vyrazili po nehode viacerí piloti F1, ktorí chcú byť kolegovi na blízku a ukázať solidaritu.

Bianchi jazdí v Marussii druhý rok, v minulej sezóne absolvoval debut v tomto anglicko-ruskom tíme.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok