Vo Francúzsku a Nemecku prepustili dvoch pacientov, ktorí sa vyliečili z eboly

TASR
4.10.2014 21:51

V Nemecku a Francúzsku prepustili dnes z nemocnice dvoch pacientov, ktorí sa v západnej Afrike nakazili vírusom eboly. Po piatich týždňoch liečby mohol Univerzitnú kliniku Eppendorf (UKE) v Hamburgu opustiť muž, ktorý pracoval pre Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) ako lekár. Podľa WHO pochádza zo Senegalu a ebolou sa infikoval v Sierre Leone.

Vo Francúzsku a Nemecku prepustili dvoch pacientov, ktorí sa vyliečili z eboly
SITA/AP

UKE je jedným z deviatich špecializovaných pracovísk v Nemecku, ktoré sa dokážu postarať o pacientov infikovaných vysoko nákazlivými chorobami, akou je aj ebola.

V univerzitnej klinike vo Frankfurte nad Mohanom prijali v noci na piatok druhého pacienta s ebolou. Ide o zdravotníka z Ugandy, ktorý pracoval pre jednu taliansku humanitárnu organizáciu a vírusom eboly sa infikoval tiež v Sierre Leone.
Z vojenskej nemocnice neďaleko Paríža prepustili francúzsku dobrovoľníčku pracujúcu pre humanitárnu organizáciu Lekári bez hraníc (MSF), ktorá sa ebolou nakazila v Libérii. Mladú zdravotnú sestru, ktorej identita nebola zverejnená, priviezlo 19. septembra do vlasti špeciálne lietadlo. Podrobila sa experimentálnej liečbe ešte neodskúšaným japonským preparátom  Favipiravir, známym aj pod označením T-705. Okrem neho sú vo Francúzsku povolené ďalšie tri experimentálne prípravky proti ebole - TKM-100-802, ZMapp a ZMabs.

Podľa najnovšej bilancie, ktorú v piatok zverejnila WHO, na ebolu celkovo ochorelo už 7492 ľudí, z nich 3439 zomrelo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok