Putin podpísal zákon o ratifikácii dohody o Eurázijskej ekonomickej únii

TASR
3.10.2014 16:45

Ruský prezident Vladimir Putin dnes oznámil, že podpísal zákon o ratifikácii dohody o vytvorení Eurázijskej ekonomickej únie (EEÚ), informovala agentúra TASS.

Putin podpísal zákon o ratifikácii dohody o Eurázijskej ekonomickej únii
SITA

Únia, ktorá počíta s voľným pohybom tovaru, služieb, kapitálu a pracovnej sily, je založená na colnej únii Ruska, Bieloruska a Kazachstanu. EEÚ začne fungovať od 1. januára 2015.

Putin oznámil podpísanie dohody na schôdzke s členmi vlády. "Je to významný medzník v našej spoločnej práci na integrácii s našimi najbližšími partnermi a spojencami," povedal šéf Kremľa.

Štátna duma, dolná komora ruského parlamentu, ratifikovala dokument 26. septembra, horná komora - Rada federácie - 1. októbra.

Dohodu o vytvorení EEÚ podpísali 29. mája v Astane prezidenti Ruska, Bieloruska a Kazachstanu Vladimir Putin, Alexander Lukašenko a Nursultan Nazarbajev.

Podľa agentúry RIA Novosti prejavili záujem o vstup do EEÚ aj Arménsko, Kirgizsko a Tadžikistan. Putin vo štvrtok povedal, že proces vstupu Arménska do únie bude čoskoro ukončený a že dialóg s Kirgizskom pokračuje. Ruský prezident vyjadril presvedčenie, že do EEÚ vstúpi v budúcnosti viac krajín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok