Perniš o prvom góle: Nemal som sa tam pchať

SITA
3.10.2014 11:33

Kapitán futbalistov Slovana Bratislava Dušan Perniš sa po zápase 2. kola skupinovej fázy Európskej ligy UEFA zachoval ako chlap. Brankár belasých na rovinu priznal, že prvý gól v 35. min. v súboji s Neapolom (0:2) do jeho siete padol po jeho zbytočnej chybe.

Perniš o prvom góle: Nemal som sa tam pchať
SITA

"Bol to už štvrtý taký nebezpečný center za obranu. Nemal som do toho ísť. Bol príliš plytký. Braňo (Niňaj, pozn.) to mal odhlavičkovať a bol by pokoj. Nemal som sa do toho pchať. Bola to moja chyba, mrzí ma to, lebo chlapci v poli bojovali dobre," reagoval 29-ročný rodák z Nitry na margo úvodného gólu.

"Tam nie je čo odpúšťať ani špekulovať. Keď brankár urobí chybu, zvyčajne je z toho gól. Ak ľudia chcú po tomto zápase nadávať, tak nech nadávajú na mňa. Chybu pri tom góle som urobil. Mrzí ma to," tvrdil po zápase strážca belasej svätyne a účastník MS 2010 v Juhoafrickej republike, ktorý vo vlastnom pokutovom území prehral vzdušný súboj s kapitánom SSC Neapol Marekom Hamšíkom.

Skúsený brankár, ktorý okrem slovenskej najvyššej súťaže pôsobil aj v Škótsku a Poľsku, sa po zápase nebránil ani téme, ako videl účinkovanie Mareka Hamšíka v drese hostí spod Vezuvu: "Každú nebezpečnú loptu zahrával on, čo ma, poviem pravdu, dosť prekvapilo. Všetko išlo cez neho. Pri všetkom nebezpečnom bol on,“ zhodnotil Dušan Perniš výborný výkon slovenského reprezentanta v službách SSC Neapol.

"Ak by nebolo vidieť rozdiel medzi Neapolom a nami, tak by bolo v tomto meraní síl asi niečo zlé. Určite tam bol rozdiel. Podľa mňa sme z veľkej časti splnili to, čo sme pred zápasom prezentovali. Bojovali sme. Srdce, emócie tam boli. Bohužiaľ, zasa to dopadlo 0:2," konštatoval brankár Slovana a pokračoval: "Druhý polčas bol z našej strany dobrý, ale stále je to o tom, koľko hral Neapol. Či hral 70 - 80 percent. Hral toľko, koľko potreboval. Rozdiel v hernej kvalite tam bol... Zbadali sme, že v druhom polčase prišla na hráčov Neapola hluchá chvíľa. Škoda toho, že sme ju nedokázali nevyužiť. Marko (Milinkovič, pozn.) mal šancu hlavou, potom z priameho kopu trafil žrď. Škoda toho... Ale ako som povedal: Rozdiel tam musí byť vidieť. Neapol je výkonnostne úplne inde ako my. Nám sa v poslednom čase nedarí dávať góly. Už sa s tým trápime mesiac... Musíme však s tým ďalej bojovať. Musíme byť trpezliví - ísť tomu naproti, ako hovoria Česi - a bojovať s tým. Iný recept nepoznám.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok