O víťazstve Trenčína nad Nitrou rozhodlo predĺženie

TA3 TASR
28.9.2014 21:43

Domáci tím vstúpil do zápasu aktívnejšie, no poväčšine ho Nitra vytláčala do rohov klziska. Mužstvá sa vzájomne pozorne bránili a veľa gólových šancí tak prvá tretina nepriniesla.

O víťazstve Trenčína nad Nitrou rozhodlo predĺženie
SITA

V 4. min najskôr Šišovského dorážka neprenikla k Lakosilovi. Následne sa v dobrej pozícií ocitol Radivojevič, gólman hostí bol však na mieste. V druhej polovici úvodnej tretiny mali prevahu hráči spod Zobora. Šance Kováčika, Štefanku a Bajteka pri veľkom tlaku Konrád do siete nepustil. V 17. min mal otvárací gól na hokejke Štefanka, v presilovke nevyťažil zo zadovky Pupáka. Minútu pred sirénou sa neujala ani Radivojevičova strela švihom.

Zlepšenú hru hostia korunovali v 23. min. V útočnom pásme sa puk odrazil pred Pupáka, ktorý prudkým príklepom trafil pravý horný roh trenčianskej bránky. Trenčania mohli vyrovnať po polovici zápasu. Nahodený puk najskôr zneškodnil Lakosil, ten následne uspel aj pri príležitosti Šišovského. Dukla mala v tých chvíľach viac z hry a v 34. min v prečíslení dvoch na jedného Rožník iba tesne minul bránku Nitry. V závere druhej tretiny mohli ísť hostia do dvojgólového vedenia, Bajtekovu strelu ale Konrád sklzom vykryl.  Trenčanom sa v záverečnej tretine podarilo vyrovnať. Po vyhranom buly od modrej čiary vystrelil Kozák a odrazený puk do bránky dorazil počas presilovky Melichárek. Následne sa rozbehol hokej vysokej kvality. Štefankov pokus Konrád kryl so šťastím. V polovici tretiny zachránil pred Pupákom trenčiansky gólman a na opačnej strane Gašparovičov pokus skrotil Lakosil. Nitranom patril aj záver riadneho hracieho času, ale ku gólu to neviedlo. Napokon o osude zápasu rozhodol v predĺžení Radivojevič, keď využil presilovú hru a tvrdou strelou vybojoval dva body pre Duklu.

Dukla Trenčín - HK Nitra 2:1 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Góly: 45. Melichárek (Kozák, Gašparovič), 63. Radivojevič (Petrovický, Lintner) - 23. Pupák (Štefanka). Rozhodovali: Stano – Kacej, Stanzel, vylúčení: 2:2, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1538 divákov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok