FIFA rozšírila dlhoročné tresty pre Hodúra a Ráka na celý svet

TASR
25.9.2014 14:22

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) rozšírila vo štvrtok územnú pôsobnosť už udelených dlhoročných trestov zákazu činnosti pre slovenských hráčov Ivana Hodúra a Róberta Ráka na celý svet. Obaja figurovali v korupčnom škandále s ovplyvňovaním zápasov, na základe čoho disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala Hodúra súhrnným dištancom na 25 a Ráka na 15 rokov.

FIFA rozšírila dlhoročné tresty pre Hodúra a Ráka na celý svet
TA3

Hodúr pôvodne dostal trest zákazu činnosti na 14 rokov za účasť na manipulácii duelov slovenskej najvyššej súťaže v drese DAC Dunajská Streda v sezóne 2013/2014. V máji tohto roku bývalému slovenskému reprezentantovi disciplinárka SFZ rozšírila dištanc o ďalších 11 rokov za ovplyvňovanie výsledkov prípravných stretnutí v drese FC Nitra v roku 2011 v korupčnej kauze, do ktorej bol zapletený aj Rák.

FIFA vo štvrtok zároveň doživotne celosvetovo dištancovala zo všetkých futbalových aktivít aj ruského hráča Jaroslava Dmitrieva za ovplyvňovanie zápasov v dueloch estónskej najvyššej súťaže. Ďalších dvanásť hráčov má v tomto prípade stop do šesť mesiacov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok