Zvolen odmieta nastúpiť na dohrávku s B. Bystricou bez fanúšikov

TASR
25.9.2014 14:11

Rozhodnutie Pro-Hokeja o dohrávke predčasne ukončeného duelu 1. kola hokejovej Tipsport extraligy 2014/2015 medzi HKM Zvolen a HC'05 Banská Bystrica nemilo prekvapilo funkcionárov zvolenského klubu. Na základe verdiktu riadiaceho orgánu súťaže budú tímy v utorok 7. októbra od 17.00 dohrávať zápas od času prerušenia hry, teda od 58:33 min, pričom stretnutie sa uskutoční bez prítomnosti divákov.

Zvolen odmieta nastúpiť na dohrávku s B. Bystricou bez fanúšikov
SITA

Navyše, všetky náklady spojené s dohrávkou bude znášať organizátor HKM Zvolen, ktorý Banskobystričanom uhradí faktúru spojenú s dopravou družstva na zápas a bude musieť uhradiť aj pokutu 4500 eur. Tú však bude následne vymáhať od známeho vinníka - fanúšika zo sektoru bystrických fanúšikov.

V stredu večer zasadali akcionári HKM Zvolen, ich stanovisko k verdiktu Pro-Hokeja tlmočil predseda predstavenstva Dušan Mráz. "Rozhodnutie predstavenstva Pro-Hokeja sme prijali s prekvapením a rozhorčením. HKM je presvedčený, že na zápas bola riadne zabezpečená usporiadateľská služba v počte 42 členov, pohotovostná policajná jednotka, ako aj ďalšie policajné zložky. Členovia fanklubu hostí boli pred vstupom na štadión podrobení osobnej prehliadke. Po prerušení hry 87 sekúnd pred koncom nariadil hlavný rozhodca zápasu do 15 minút vypratať priestor fanklubu hostí. Usporiadatelia to zvládli okamžite, táto povinnosť bola splnená za štyri minúty. Polícia zadokumentovala hlavného vinníka udalosti, ktorým je banskobystrický fanúšik. Rozhodnutie Pro-hokeja o dohrávke je preto pre nás nepochopiteľné a podmienky, ktoré tento orgán stanovil pre HKM, sú v rozpore s fair-play. Ak je jasný vinník, ktorým nie je len jeden zadržaný, ale celý fanklub Banskej Bystrice, nech si HC'05 náklady na dohrávku vymáha od svojich fanúšikov. Je absolútne neprijateľné, že rozhodnutím riadiaceho orgánu extraligy má byť potrestaný nielen náš klub, ale aj fanúšikovia Zvolena tým, že im bude zakázaný vstup na dohrávku. Oni sa ničím neprevinili, predstavenstvo HKM stojí za nimi a bez ich prítomnosti na nariadenú dohrávku naše mužstvo nenastúpi," uviedol Dušan Mráz vo vyhlásení zverejnenom na oficiálnej webstránke zvolenského klubu.

"Názor pána Paštinského, že každé iné rozhodnutie by bolo precedens, je úplne nezmyselný, lebo si myslíme, že by sme na našich štadiónoch mali divákov začať vychovávať. To, že máme znášať všetky náklady a okrem toho hrať bez fanúšikov, je v rozpore so zdravým rozumom. V našich očiach predstavenstvo a riaditeľ Pro-hokeja stratili dôveru," dodal Mráz.

Rozhodcovia tradičné slovenské derby ukončili pre oheň v sektore hostí a následné zadymenie hracej plochy v čase 58:33 min za stavu 4:3 pre domácich. Obe mužstvá na základe stredajšieho rozhodnutia spoločnosti Pro-Hokej dohrajú duel bez divákov 7. októbra od 17.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok