Slovensko rokuje s americkou automobilkou Tesla Motors o novom závode

TASR
23.9.2014 17:27

Americký výrobca elektrických áut Tesla Motors by mohol postaviť svoj nový európsky závod na Slovensku. V hre sú však aj iné krajiny a ide o dlhodobý projekt, ktorý môže trvať niekoľko rokov.

Slovensko rokuje s americkou automobilkou Tesla Motors o novom závode
SITA

Ministerstvo hospodárstva priznalo, že so zástupcami automobilky rokuje. Informáciu priniesli internetové stránky sme.sk a hnonline.sk s odvolaním sa aj na portál biztweet.eu. "Agentúra SARIO nadviazala kontakt so zástupcami spoločnosti Tesla Motors, ktorá v dlhodobom horizonte uvažuje o zriadení závodu v Európe," potvrdila pre sme.sk hovorkyňa ministerstva Miriam Žiaková.

Potenciálnemu investorovi predstavil rezort aj ponúkanú investičnú pomoc. "Keďže však ide o neukončený projekt, nemožno poskytovať bližšie informácie," vysvetila Žiaková.

Tesla hovorí o závodoch v Európe a Ázii už dlhšie, tento rok v lete ich pre portál autonews.com opäť potvrdil jej šéf Elon Musk. Podľa jeho slov sa pustia do stavby, keď predaj ich áut v Európe dosiahne 160.000 ročne. K tomu je však ešte ďaleko, keďže tohtoročný predaj v Európe by mal prvý raz prekročiť hranicu 10.000 áut.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok