Philips sa rozdelí na dve spoločnosti

SITA
23.9.2014 12:30

Holandský výrobca elektroniky Philips sa po 120 rokoch rozdelí na dve spoločnosti. Do prvej vyčlení osvetľovaciu techniku a v druhej zlúči aktivity v oblasti spotrebnej elektroniky a zdravotníckych činností.

Philips sa rozdelí na dve spoločnosti

Obe divízie majú aj v budúcnosti vystupovať pod značkou Philips. Spoločnosť o tom informovala v utorok. Firma očakáva, že vďaka rozdeleniu v budúcom roku ušetrí 100 mil. eur a v ďalšom zhruba 200 mil. eur. Náklady na reštrukturalizáciu spoločnosť odhaduje na 50 mil. eur. Firma pôvodne vyrábala žiarovky a postupne sa rozrástla na medzinárodný elektronický konglomerát, ktorý vynašiel okrem iného kompaktný disk. Do jej portfólia patrí aj zdravotná starostlivosť a pokročilá osvetľovacia technika.

Divízia HealthTech, do ktorej spoločnosť vyčlení spotrebnú elektroniku a zdravotnícku techniku, má mať tržby zhruba 15 mld. eur ročne. V divízii Lighting pre osvetľovaciu techniku Philips očakáva tržby približne 7 mld. eur. Spoločnosť ďalej uviedla, že v tejto divízii bude skúmať možnosti vytvorenia alternatívnej vlastníckej štruktúry s možnosťou priameho prístupu na kapitálové trhy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok