Van Gaal má horší štart ako Moyes

SITA
22.9.2014 12:20

Fanúšikovia rekordného anglického majstra vo futbale Manchestru United dúfali, že po nevydarenej minulej sezóne príde s novým trénerom oveľa lepšie obdobie.

Van Gaal má horší štart ako Moyes
SITA/AP

Zatiaľ je však všetko inak. Nový kouč "červených diablov" Louis van Gaal má totiž v Premier League po piatich kolách so svojimi zverencami ešte horšiu bilanciu, akou vlani disponoval David Moyes, neúspešný nástupca Alexa Fergusona.

Dvadsaťnásobný ligový šampión je po úvodných piatich kolách najvyššej anglickej súťaže až na dvanástom mieste s päťbodovým ziskom za bilanciu 1-2-2 a skóre 9:8. V minulom ročníku bol v rovnakej fáze na ôsmej pozícii s bilanciou 2-1-2 (7:6). Anglické médiá vo veľkom pripomínajú túto štatistiku po ďalšom zaváhaní mužstva z Old Traffordu v nedeľu na ihrisku Leicesteru City. "Diabli" síce viedli po hodine hry 3:1, no záver duelu im absolútne nevyšiel a napokon prehrali na King Power Stadium 3:5.

Škót Moyes doplatil na zlé výsledky a v apríli 2014 ho predčasne klub prepustil zo svojich služieb. Po krátkodobom pôsobení Ryana Giggsa pri kormidle United angažovali skúseného Van Gaala, ktorý však výsledkovo výrazne zaostáva za očakávaniami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok