Dva góly Radivojeviča pri triumfe Trenčína nad Žilinou

TA3 TASR SITA
21.9.2014 21:23

Hokejisti Žiliny prehrali už piaty extraligový duel za sebou, keď v nedeľňajšom piatom kole neuspeli na ľade Dukly Trenčín (1:4). Domácich poslal do vedenia v 10. min Šišovský, ďalšie dva presné zásahy pridal v 12. a 29. min Radivojevič. V 46. min síce skorigoval Ďurkech, ale posledné slovo patrilo obrancovi Dukly L. Kozákovi.

Dva góly Radivojeviča pri triumfe Trenčína nad Žilinou
SITA

Trenčín – Žilina 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Góly: 10. Šišovský (Bokroš), 12. Radivojevič (Mikula, Petrovický), 29. Radivojevič (Gašparovič, Nemec), 53. Kozák (Lintner, Gašparovič) – 46. Ďurkech (Lipovský, Drevenák). Rozhodovali: T. Orolin - Bogadaň, Jobbágy, vylúčení: 2:4, navyše: Kozák (Trenčín) 10 minút za nešportové správanie,, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 1520 divákov.

Od úvodného hvizdu rozhodcu sa v Trenčíne hral svižný hokej. Veľkú šancu otvoriť skóre mal v 7. minúte hosťujúci Šimko. Rozbehol sa ešte pred vlastnou bránou a v útočnom pásme ho už brániaci hráči nedokázali zastaviť, no zakončenie mu nevyšlo. Vedenia sa tak ujali domáci. Na začiatku 10. minúty sa dostal Šišovský pred Landsmana a zvolil presnú strelu povedľa vyrážačky. O dve minúty už bol rozdiel dvojgólový. V presilovej hre najskôr Novajovského strela švihom skončila na tyči. O chvíľu na to však Radivojevič z voleja trafil odkrytú časť bránky – 1:0. Záver tretiny patril hosťom. Lintner neubránil Drevenáka. Žilinský útočník však na Konráda nevyzrel a neujalo sa ani zakončenie Kubiša.

Aj po zmene strán domáci gólman svoj tím podržal. V 24. min hasil chybu obrany, keď pred ním zostal osamotený Procházka. O dve minúty zachránila Trenčanov konštrukcia brány. V 29. minúte Lintnerovi puk preskočil hokejku. Brejkovú situácia ale hostia nezakončili presne. Na opačnej strane Gašparovičovo zakončenie gólman vyrazil pred seba a Radivojevič pohodlne zakončil na 3:0. Šance na pridanie ďalších gólov pokračovali aj naďalej, no pokryli ich pozorní brankári.

Žilinčanom svitla nádej na dobrý výsledok v 46. minúte. V presilovej hre sa dostal odrazený puk k Ďurkechovi, ktorý strelou spoza obrancu strelil prvý gól svojho tímu. Tá trvala iba do 52. min, keď aj ďalší gól padol v početnej výhode. Dukla dobre rozohranú presilovú hru využili na strelenie štvrtého gólu, keď Lintnerov nahadzovaný puk tečoval do siete Kozák. V závere sa už zápas iba dohrával a Trenčín si postrážil prvé trojbodové víťazstvo.

Hlasy:

Jozef Zavadil, tréner MsHK Žilina: "Ťažko sa mi hodnotí dnešný zápas, lebo výsledok možno ani nezodpovedá tomu, čo sa dialo na ľade. Keď však mužstvo nedá gól, vyhrať sa nedá. Najhoršie ale je, že nám kvôli zraneniam chýbajú niektorí hráči. V zápase s Trenčínom sme hrali bez jediného centra. Hráči bojovali, ukázali snahu. Robili však chyby a dostali sme štyri góly. Inak ako prehrou to ani skončiť nemohlo."

Branislav Jánoš, asistent trénera HK Dukla Trenčín: "Povedali sme si, že vyletíme na súpera a budeme sa snažiť dohrávať súboje. Tiež sme ho chceli napádať v obrannom pásme, no to nám v prvej tretine veľmi nevyšlo. Z víťazstva máme radosť a konečne sme dali viac gólov v riadnom hracom čase. Dnes som s premieňaním niektorých šancí veľmi spokojný a chalanom musím len zagratulovať k prvým trom bodom. Nebol to síce najlepší výkon, ale body sa rátajú."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok