Žilina v šlágri zdolala Trnavu

SITA TASR
20.9.2014 22:35

Sobotňajší šláger 11. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže medzi MŠK Žilina a Spartakom Trnava priniesol obojstranne zaujímavé divadlo. V prvom polčase mali mierne navrch hostia, ktorí viackrát nepríjemne podkúrili domácej obrane.

Žilina v šlágri zdolala Trnavu
SITA

MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 1:0 (0:0)

Gól: 58. Škriniar (z 11 m). Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Škriniar, Piaček, Káčer - Sabo, Špalek, Tóth, Rusov, Kuzma, ČK: 34. Piaček po druhej ŽK, 3026 divákov

Zostavy a striedania:

Žilina: Volešák - Mabouka (23. Kadlec), Piaček, Škriniar, Letič - Pečovský, Paur (90.+5 Hučko) - Čmelík, Škvarka (74. William), Káčer - Jelič

Trnava: Rusov - Janečka, Bortel, Tóth, Čonka (80. Casado) - Špalek (67. Vyskočil), Kuzma, Sabo, Schranz (46. Cleber) Mikovič, Jendrišek

Zápas mal opatrný začiatok, čosi viac ako 3000 divákov pod Dubňom v úvodnej štvrťhodinke vyloženú šancu nevidelo. Ale už v 16. minúte Schranz nečakane poslal zo súboja na polovici ihriska rýchly pas dopredu na Mikoviča a hostia mohli ísť do vedenia, lenže trnavský útočník sa nechal vytlačiť a z ľavej strany pravačkou bránu netrafil. V 24. minúte si na skvelý center pred trnavskú bránu výborne nabehol Jelič, jeho hlavička bola v súboji ztečovaná a pristála na hornej sieti, Trnava mala veľké šťastie. V 30. minúte Škriniar v páde v pokutovom území zahral rukou a rozhodca Kružliak pískal pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Sabo, ale Volešák jeho prízemnú strelu k žrdi bravúrne prečítal. V 34. minúte Piaček zastavil prenikajúceho Schranza, ktorý sa rútil sám na bránu a po zbytočných protestoch pred penaltou videl v krátkom čase druhú žltú kartu a odišiel predčasne pod sprchy. Priamy kop Saba letel veľmi pekne, ale tesne vedľa. O tri minúty neskôr natiahla Volešáka aj Jendriškova strela, mieril pod brvno, žilinský brankár si poradil.

Takže v prvom polčase gól nepadol, hneď na začiatku druhého dejstva bol k nemu blízko Káčer, jeho strela spoza šestnástky tesne minula trnavskú bránu. V 56. minúte sa Káčer vrútil do šestnástky súpera, kde sa zrazil s Tóthom a po jeho páde sa pískal pokutový kop pre Žilinu. Penaltu zahrával mladý stopér Škriniar, Rusov mu vystihol stranu, ale popod jeho telo lopta prešla do siete - 1:0. Bolo až neuveriteľné, ako mladý tím Žiliny svojou bojovnosťou a vysokým nasadením premenil oslabenie o jedného muža vo zvyšku zápasu na svoju výhodu. Domáci boli pri každej lopte skôr ako ich súper, ktorý hral v presile. S pribúdajúcimi minútami sa preto pomaly stupňovala aj nervozita, hostia sa totiž nemienili vzdať a zápas sa pomaly menil na vojnu o každý centimeter ihriska. Po napätej situácii pri striedačke Trnavy, keď na zemi ležal Paur a okolo neho sa zhromaždili asi všetci aktéri stretnutia, bol pre nevhodné správanie vykázaný na tribúnu trnavský tréner Juraj Jarábek. V 81. minúte Trnava zahodil obrovskú šancu na vyrovnanie, keď spätne vrátená lopta po rohovom kope našla za žilinskou obranou opusteného Vyskočila, ktorý bol sám zoči-voči Volešákovi, ale kým sa rozhodol, čo chce vlastne urobiť, Škriniar ho v hraničnom súboji stihol odzbrojiť. Hostia stupňovali tlak, skúšali páliť spoza šestnástky, ale cestu do siete lopty z ich kopačiek stále nenachádzali. Po záverečnom hvizde, ktorý prišiel až po päťminútovom nadstavení tak Žilinčania oslavovali tuho vybojované víťazstvo, kým trnavskí hráči vedeli, že dnes mali obrovskú šancu pod Dubňom uchmatnúť všetky tri body.

Hlasy:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Dnes rozhodla emócia, tímovosť a túžba po víťazstve. Boli sme pripravení na všetko a so všetkými negatívnymi faktormi sme sa vysporiadali výborne. Či už to bola penalta, červená karta alebo agresívne napádanie súpera. Naši hráči dnes predviedli, že si vedia poradiť so všetkým. Z našej strany to bol doslova futbalový orgazmus."

Milan Ivanka, asistent trénera Trnavy: "Z nášho pohľadu dopadol zle, ale úrovňou zápas určite prevýšil bežný priemer slovenskej ligy. Bol to zápas na ostrie noža, každý súboj bol dohrávaný vo veľkej rýchlosti. Myslím, že domácich sme trochu prekvapili naším napádaním rýchlymi hráčmi. Rozhodli to penalty. Domáci svoju premenili a vyhrali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok