Piloti Air France nastupujú v pondelok do štrajku

TASR
13.9.2014 18:39

Francúzska letecká spoločnosť Air France od pondelka (15. 9.) zníži počet letov približne o polovicu, keďže jej piloti vstúpia do týždňového štrajku proti plánom aerolínií zredukovať výdavky so zámerom opäť predbehnúť na trhu nízkonákladové letecké spoločnosti. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Piloti Air France nastupujú v pondelok do štrajku
SITA

Snahy Air France o zníženie nákladov brzdia vplyvné odbory. Štrajk, ktorý by mal trvať do 22. septembra, bude stáť Air France denne 10 až 15 miliónov eur, uviedol pre rozhlasovú stanicu France Inter generálny riaditeľ spoločnosti Frédéric Gagey.

Air France, druhý najväčší letecký prepravca z hľadiska zisku v Európe, začiatkom mesiaca oznámil, že hodlá investovať miliardu eur do expanzie svojej nízkonákladovej dcéry Transavia na starom kontinente. Plán počíta s rozšírením flotily Transavie do roku 2019 približne o 50 %, teda na vyše 100 lietadiel.

Vedenie spoločnosti uviedlo, že je prístupné rokovať o výhodách týkajúcich sa hodnostného zaradenia a platov pilotov Air France, ktorí prejdú do Transavie. Neustúpi však požiadavke, aby pracovné zmluvy pilotov Transavie obsahovali rovnaké podmienky, aké sú stanovené pre pilotov Air France.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok