Myjava vyhrala súboj Spartakov

SITA
12.9.2014 20:31

Futbalisti Myjavy zvíťazili v piatkovom stretnutí 9. kola najvyššej slovenskej súťaže na vlastnom trávniku v súboji dvoch Spartakov nad trnavským 2:0.

Myjava vyhrala súboj Spartakov
SITA

Súboj sa hral napriek vyhláseniu tretieho stupňa povodňovej aktivity v Myjave, domácim organizátorom sa podarilo pripraviť trávnik, na ktorý mohli vybehnúť obe mužstvá. Myjava si po Slovane Bratislava poradila aj s ďalším slovenským zástupcom v pohárovej Európe. V tejto sezóne strelili "kopaničiari" v deviatich zápasoch len deväť gólov, z toho štyri v domácom prostredí. V neúplnej tabuľke sa Myjava posunula na 7. miesto s 10 bodmi, osembodová Trnava je deviata.

Piatkový súboj ovplyvnil rýchly domáci gól, už v 9. min otvoril skóre Štefan Pekár. Krátko predtým sa vyznamenal brankár Rusov, ktorý vyrazil strelu Sládeka smerujúcu k prvej žrdi. Z pokračujúcej akcie potom Pekár otvoril skóre. Oba tímy si potom vytvorili viaceré príležitosti, hosťujúci Vlasko trafil brvno. V druhom polčase najskôr Pekár prudkou strelou mieril tesne nad brvno. V 66. min sa v závare v šestnástke najlepšie zorientoval Peter Jánošík a trafil presne medzi nohy Rusova. Na opačnej strane bol aktívny najmä Vlasko, ale chýbal mu v zakončení aj kúsok šťastia. V nadstavenom čase zachraňoval po Jendrišekovom pokuse Solnička na bránkovej čiare.



Futbal - Fortuna liga 2014/2015 - 9. kolo: 
Spartak Myjava - Sparta Trnava 2:0 (1:0)
Góly: 9. Š. Pekár, 66. P. Jánošík, ŽK: 45. T. Marček, 67. P. Jánošík - 34. Mikovič, 90.+E. Sabo, rozhodovali: Chmura - Benko, Ádám 

Zostavy:
Myjava: Solnička - P. Jánošík, Černáček, Častulín - Š. Pekár, Ciprys, Bílovský, T. Marček, Daniel (75. Duga) - Sládek (84. Bruško), Šimonek (69. Oršula) 
Trnava: Rusov - Siva (74. Farrugia), Janečka, Martin Tóth, Čonka - E. Sabo, K. Kuzma - Vlasko, Cléber (59. Špalek), Mikovič (49. Jendrišek) - Schranz

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok