Slovan Bratislava a SZĽH sa dohodli na uvoľňovaní hráčov

SITA
12.9.2014 16:14

Vedenia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava sa dohodli na uvoľňovaní hráčov počas asociačných termínov Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v sezóne 2014/2015 v mesiacoch november, december a február.

Slovan Bratislava a SZĽH sa dohodli na uvoľňovaní hráčov
SITA

Keďže KHL pokračuje zápasovým programom aj počas reprezentačných prestávok, bolo potrebné dohodnúť sa na prepúšťaní hráčov pre potreby reprezentácie.

"S realizačným tímom slovenskej reprezentácie sme sa dohodli na tom, že hráčov a členov realizačného tímu Slovana budeme uvoľňovať pre seniorské národné mužstvo podľa jeho potrieb. Samozrejme, záležať bude aj od športovej formy potenciálnych reprezentantov Slovenska. Slovan v plnej miere rešpektuje dohodu medzi SZĽH a našim klubom,“ uviedol pre HockeySlovakia.sk generálny manažér Slovana Maroš Krajči, ktorý stretnutie absolvoval so športovým riaditeľom Oldřichom Šteflom a podpredsedom predstavenstva Jurajom Širokým ml..

Na stretnutí sa zo strany zväzu zúčastnili prezident Igor Nemeček, generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora a tréner seniorskej reprezentácie Vladimír Vůjtek. "Aby sme predišli nedorozumeniam, aké sa stali v minulej sezóne, iniciovali sme stretnutie s vedením Slovana Bratislava ohľadom uvoľňovania hráčov a členov realizačného tímu počas sezóny 2014/2015 už teraz. Oceňujem, že sme počas konštruktívneho mítingu dospeli k dohode, pričom obe strany ju budú v plnej miere rešpektovať. Samozrejme, pozerali sme sa hlavne na vyťaženosť kľúčových hráčov Slovana a nechceli by sme ich počas náročnej sezóny v KHL preťažovať, keďže sme prihliadali hlavne na ich použiteľnosť smerom k májovým majstrovstvám sveta v Česku,“ informoval o výsledku stretnutia medzi zväzom a Slovanom generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok