Na podozrivého z vraždy a znásilnenia českej školáčky uvalil súd väzbu

TASR
12.9.2014 06:19

O uvalení väzby na 25-ročného muža z Chomutova, podozrivého z vraždy deväťročnej školáčky z Klášterca nad Ohří, rozhodol dnes večer Okresný súd v Ústí nad Labem. Informovali o tom internetové servery Novinky.cz, Lidovky.cz a iDNES.cz.

Na podozrivého z vraždy a znásilnenia českej školáčky uvalil súd väzbu
ČTK

Príbuzný obete, ktorého na súd priviedli v putách ozbrojení policajti, už čelí obvineniu z vraždy a znásilnenia maloletej obete.

Školáčka bola nezvestná od utorka, keď sa nevrátila zo školy domov k babke, s ktorou žila. Na pátraní po nej sa až do stredajšieho popoludnia podieľali desiatky ľudí. Mŕtve telo obete bez odevu sa našlo napokon asi kilometer od bydliska v okolí Ciboušova.

Obvinenému hrozí v prípade potvrdenia viny súdom 20 rokov väzenia, prípadne výnimočný trest.

Ako ešte pred uvalením väzby uviedol pre Lidovky.cz štátny zástupca Jan Jakovec, muž "sa k tomu nejakým spôsobom vyjadril, keď bol zadržaný, a i to políciu oprávňovalo na to, že vzniesla obvinenie." Priamej odpovedi na otázku, či to znamená páchateľovo priznanie, sa však vyhol. "Možno, že ako advokát by som to tak povedal, ale ja to tak formulovať nechcem," konštatoval Jakovec a dodal, že si počká na rozhodnutie o uvalení väzby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok