Slovan prvý raz bez bodu, zastavila ho Kazaň

TA3 SITA
10.9.2014 20:04

Po troch plných bodových zásahoch vyšli hokejisti Slovana Bratislava v Kontinentálnej lige (KHL) 2014/2015 po prvý raz naprázdno. Hoci v stredajšom stretnutí na ľade Ak Bars Kazaň viedli 2:0 aj 3:2, v záverečnej desaťminútovke dvakrát inkasovali a prehrali 3:4.

Slovan prvý raz bez bodu, zastavila ho Kazaň
SITA

Slovan nastúpil po predchádzajúcich úspešných vystúpeniach v Magnitogorsku a Jekaterinburgu aj na posledný zápas súčasného tripu v nezmenenej zostave. Domáci začali aktívnejšie, Bratislavčania pozorne bránili svoju modrú čiaru. V 10. min ukázal Nagy, že je v súčasnosti vo veľmi dobrej forme, s pukom prekorčuľoval celé klzisko, poradil si s dvoma protihráčmi a dokázal aj presne zakončiť. O 79 sekúnd viedli slovanisti už o dva góly, keď sa strelou švihom z ľavého kruhu presadil Murley. Domácim sa podarilo vyrovnať dvoma rýchlymi zásahmi v 17. a 18. min, najskôr sa presadil Pajgin a potom Medvedev. V druhej tretine nepremenil Bartovič trestné strieľanie. Oba tímy si utvorili viaceré šance, brankári sa však nenechali prekvapiť. Kazaň i Slovan pozornejšie bránili, domáci mali puk častejšie na svojich hokejkách. Misky váh na stranu "belasých" naklonil v 45. min Vondrka, ale napokon to nestačilo na zisk čo i len bodu. V 52. min sa presadil Fín Pesonen a v čase 56:43 rozhodol Varnakov. Záverečná hra bez brankára hosťom už nepomohla.


Výsledok: 
Ak Bars Kazaň - HC Slovan Bratislava 4:3 (2:2, 0:0, 2:1)
Góly: 17. Pajgin (S. Kosticyn, Mirnov), 18. J. Medvedev (K. Petrov, Azevedo), 52. Pesonen (Pajgin), 57. Varnakov - 10. L. Nagy (V. Nedorost), 12. Murley (Sigalet), 45. Vondrka (Jeglič) 
Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bulanov, Soin - Misiur, Raming (všetci Rus.)
Zostavy:
Kazaň: A. Nilsson - J. Medvedev, Musin, I. Nikulin, Kornejev, Pajgin, Heshka, V. Denisov, Rylov - K. Petrov, Azevedo, Pesonen - Lukojanov, Svitov, Obuchov - Malychin, Mirnov, S. Kosticyn - O. Möller, Burmistrov, Varnakov 
Slovan: Backlund - Sersen, Baranka, Starosta, Sigalet, J. Brejčák, V. Mihálik - L. Nagy, V. Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, L. Hudáček - Murley, Tičar, Bartovič - Jeglič, P. White, Ölvecký

Hlas (zdroj: www.hcslovan.sk):

Rostislav Čada (tréner SR): "Myslím si, že sme videli rýchly a bojovný zápas, v ktorom dobre hrali obrany a útoky oboch tímov. My sme duel 'stratili' v dvoch rovnakých situáciách, keď sme inkasovali po sebe rýchle dva góly, čo rozhodlo o výhre domácich."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok