Súd potvrdil Kucovi 25-ročný trest za terorizmus

TASR TA3
10.9.2014 14:54

Krajský súd v Košiciach dnes potvrdil 25-ročný trest odňatia slobody za terorizmus pre Ladislava Kuca. Podľa verdiktu je 34-ročný Košičan zodpovedný za výbuch bomby pri prevádzke rýchleho občerstvenia v Košiciach v roku 2011 a ďalšie činy vrátane výroby výbušnín a nedovoleného ozbrojovania.

Súd potvrdil Kucovi 25-ročný trest za terorizmus

Odvolací súd tak zamietol odvolanie muža, ktorý sa hlásil k extrémistickým ochrancom zvierat, voči rozsudku okresného súdu. Kuc, ktorý bol dosiaľ vo väzbe, sa tak stal prvým Slovákom odsúdeným za obzvlášť závažný zločin terorizmu.
Hoci obhajoba trvala na tom, že jej klient je duševne chorý, kontrolný znalecký posudok preukázal, že bol za svoj čin plne zodpovedný. Advokátka tiež argumentovala neúmerne vysokým trestom, čo krajský súd neuznal.

Podľa rozsudku spáchal Kuc bombový útok a ďalšie činy, ako je výroba výbušnín, nedovolené ozbrojovanie, vydieranie či zastrašovanie. K výbuchu podomácky vyrobenej bomby, uloženej v odpadkovom koši, došlo podvečer 28. decembra 2011 na košickej Ulici protifašistických bojovníkov. Zhodou šťastných okolností nikto neutrpel zranenie, explózia spôsobila len materiálne škody. Podľa verdiktu okresného súdu sa Kuc činov dopustil "v úmysle vážne zastrašiť obyvateľstvo a donútiť vládu štátu vykonať opatrenia obmedzujúce usmrcovanie zvierat".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok