Zomrel člen amerického hokejového tímu zo ZOH 1980 Bob Suter

TASR
10.9.2014 11:53

Bývalý americký hokejový obranca a člen olympijského tímu z roku 1980 Bob Suter zomrel v utorok vo veku 57 rokov. Dôvodom bol pravdepodobne infarkt.

Zomrel člen amerického hokejového tímu zo ZOH 1980 Bob Suter
SITA/AP

Suter sa preslávil najmä ako člen tímu, ktorý sa zaslúžil o "zázrak na ľade", keď americkí hokejisti na ZOH 1980 v Lake Placid senzačne zdolali favorizovaný Sovietsky zväz a získali titul. Jeho syn Ryan Suter, ktorý pôsobí v Minnesote Wild a patrí k elitným obrancom NHL, má na konte olympijské striebro z roku 2010.

"Je to pre nás ťažký deň, stratili sme skvelého priateľa a veľvyslanca nášho športu. Vždy si ho budeme pamätať ako člena tímu, ktorý sa postaral o 'zázrak na ľade'. Naše myšlienky a modlitby sú s jeho rodinou v tejto ťažkej chvíli," uvádza sa vo vyhlásení Americkej hokejovej federácie.

Bob Suter hral za Univerzitu vo Wisconsine a neskôr v súťaži CHL. V roku 1977 ho draftovalo Los Angeles Kings, no v prestížnej NHL si nikdy nezahral. Jeho brat Gary, taktiež obranca, strávil v profilige 17 sezón a v roku 1989 získal s Calgary Flames Stanleyho pohár.


Bob Suter si po konci aktívnej kariéry otvoril v Madisone športový obchod a pôsobil ako skaut Minnesoty Wild.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok