Hamšík a Kucka sú medzi najlepšie platenými hráčmi v tímoch

SITA
10.9.2014 09:28

Slovenský futbalista Marek Hamšík je tretím najlepšie plateným hráčom Neapola, ročne zarobí 3 milióny eur. Ďalšiemu Slovákovi pôsobiacemu v talianskej Serii A Jurajovi Kuckovi patrí rovnaká priečka v FC Janov, jeho ročný príjem je však o 2,3 milióna nižší ako Hamšíkov.

Hamšík a Kucka sú medzi najlepšie platenými hráčmi v tímoch
SITA

Platy hráčov zverejnil denník Gazzetta dello Sport. Príjmy potvrdzujú, že v Serie A platovo futbalisti zaostávajú za kolegami z ďalších popredných európskych líg. V Neapole dostávajú viac ako Hamšík iba Gonzalo Higuaín (5,5 mil.) a Juan Camilo Zúňiga (3,2 mil.). V Janove sú najlepšie platenými hráčmi Alessandro Matri (2 mil.) a Nicolás Burdisso (800-tisíc).

Najlepšie zarábajúcim futbalistom Serie A je stredopoliar AS Rím Daniele De Rossi, ktorý ročne dostane 6,5 milióna eur. De Rossi zarobí viac ako celá stredová formácia FC Janov. Najviac na platy hráčov vynaložia v Juventuse Turín - 118 miliónov eur. Na opačnom konci je Empoli, kde vyplatia futbalistom 11 miliónov eur. Celkovo ide na platy v Serie A 849 miliónov eur, čo je o 63 miliónov menej ako vlani. V roku 2011 dostávali hráči rekordných 1,1 miliardy, odvtedy však kluby šetria. Informácie zverejnil Gazzetta dello Sport a Canalegenoa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok