Maskotmi hokejových MS budú králiky z klobúka

TASR
9.9.2014 15:23

Maskotmi budúcoročných hokejových majstrovstiev sveta v Českej republike budú Bob a Bobek. Populárnych králikov z klobúka, známe postavičky Večerníčka, predstavili v utorok zástupcovia organizačného výboru šampionátu a Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH).

Maskotmi hokejových MS budú králiky z klobúka
ČTK

„Maskot je pre vyznenie akcie jednou z ťažiskových záležitostí, ktorej sme sa v rámci organizačného výboru intenzívne venovali. Chceli sme, aby niečo vypovedal o Českej republike a aby zároveň niečo hovoril našim ľuďom,“ cituje internetový portál idnes.cz slová šéfa zväzu Tomáša Krála.

Podľa slov funcionára sa najprv zdalo najlogickejším riešením, že maskotom bude opäť lev. „Pozorne sme sledovali internetové diskusie a brali do úvahy všetky možné varianty. Musím priznať, že sme tiež koketovali s myšlienkou, že by sa maskotom stal krtko,“ dodal.

Nápad s krtkom však vhľadom na neúspešné rokovania ohľadom autorských práv neuspel. Organizačný výbor napokon získal potrebný súhlas od Českej televízie na králikov z klobúka. Ich hokejovú podobu v červenom drese stvárnil výtvarník a scénograf Alex Dowis. Hokejové MS budú mať tak po prvý raz v histórii dvoch maskotov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok