Kytnár napokon do Banskej Bystrice

SITA TA3
8.9.2014 22:34

Krátko pred začínajúcou sa novou extraligovou sezónou posilnili hráčsky káder HC '05 Banská Bystrica dvaja ofenzívni hokejisti. Do kádra tímu trénera Miroslava Chudého sa vracia Branislav Bendík a do prvej reprezentačnej prestávky sa na zmluve s klubom dohodol aj Milan Kytnár, ktorý pričuchol aj k NHL.

Kytnár napokon do Banskej Bystrice
TASR

Center so skúsenosťami z reprezentácie Kytnár v uplynulom ročníku pôsobil v Karlových Varoch a špekulovalo sa, že tento začne v rodných Topoľčanoch. Dvadsaťpäťročný stredný útočník hral v sezóne 2012/2013 vo farbách Slovana Bratislava v KHL, vyskúšal si aj najvyššiu fínsku súťaž a v zámorí ECHL, AHL a WHL. V ročníku 2011/2012 nastúpil na jeden duel za Edmonton Oilers v NHL.

Dvadsaťštyriročný Bendík odštartoval kariéru v českých juniorských súťažiach, v rokoch 2009 až 2011 našiel uplatnenie v rodnej Banskej Bystrici. Predminulú sezónu odohral v dánskom Aalborgu, kde si v 40 zápasoch pripísal 14 gólov a pridal aj 13 asistencií. Minulý ročník bol v Kazachstane, kde si obliekal dres Karagandy a sezónu dohral v Banskej Bystrici. S manažmentom podpísal kontrakt do konca aktuálnej sezóny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok