Tisíce ľudí dnes v Rusku protestujú

TA3, SITA
24.12.2011 09:05

Budeme pokračovať v pouličných protestoch, pokým nám nevrátia, čo je naše, povedal v sobotu zhromaždeným desiatkam tisícom ľudí v centre Moskvy jeden z lídrov opozície, bloger Alexej Navalnij.

Tisíce ľudí dnes v Rusku protestujú

"Vidím tu dostatok ľudí na to, aby sme hneď teraz zaútočili na sídlo vlády. No my sme mierumilovní ľudia a nateraz to neurobíme. Vieme, čo urobíme. Budeme vychádzať do ulíc, pokým nám nevrátia, čo je naše. Nabudúce zvoláme milión ľudí do ulíc Moskvy," povedal Navalnij, ktorého v priebehu týždňa po 15 dňoch prepustili z väzenia po zadržaní na predchádzajúcej veľkej demonštrácii v Moskve. "Nechceme nikoho strašiť, no sľubujem vám, že budúci rok sa lídri zmenia a moc bude patriť tým, ktorým patriť má. Moc patrí ľuďom," zvolal. Po ňom sa k davu prihovoril aj prítomný exminister financií Alexej Kudrin. Uznávaný odborník vyhlásil, že Rusku hrozí revolúcia, ak vláda nezačne s lídrami demonštrantov rokovať.

Podľa opozície sa na demonštrácii zúčastnilo 120-tisíc ľudí, pričom ide o najväčšie hnutie od pádu Sovietskeho zväzu, ktorého 20. výročie rozpadu si krajina pripomenie v pondelok 26. decembra.

Pozrite sa aj, ako to aktuálne vyzerá priamo na Sacharovovej triede v Moskve.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok