Kadyrov Islamskému štátu: Každý, kto hrozí Rusku, bude zničený

TASR
4.9.2014 09:16

Povedal to v stredu podľa agentúry RIA Novosti čečenský prezident Ramzan Kadyrov po tom, čo organizácia Islamský štát zverejnila videozáznam s hrozbou začatia vojny v Čečensku a celom regióne Kaukazu.

Kadyrov Islamskému štátu: Každý, kto hrozí Rusku, bude zničený
SITA

"So všetkou zodpovednosťou vyhlasujem, že tí, ktorí vyslovili hrozbu voči Rusku alebo spomenuli meno nášho prezidenta Vladimira Putina, budú zničení práve vo chvíli, keď urobili svoje vyhlásenie. Nebudeme čakať, až kým budú za riadiacou pákou lietadla. Pôjdu tam. kde hnijú ich spoločníci teroristi," napísal Kadyrov na svojej stránke na sociálnej sieti Instagram.

Čečenský líder ďalej uviedol, že militanti v Iraku a Sýrii sú cvičení a vyzbrojovaní Spojenými štátmi a Západom s cieľom zničiť silné a bohaté islamské krajiny, píše RIA Novosti.

Islamský štát (IS), predtým známy pod pomenovaním Islamský štát v Iraku a Levante (ISIL), bojuje proti sýrskej vláde od roku 2012 a stal sa notoricky známym pre svoju brutalitu. Organizácia tento rok spustila ofenzívu v Iraku obsadením rozsiahlych území na severe krajiny vrátanie niekoľkých dôležitých miest a ropných polí. Koncom júna hnutie vyhlásilo na ním ovládaných územiach islamistický kalifát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok