Kozák: Zostava proti Malte bude iná ako na Ukrajine

SITA TA3
3.9.2014 18:43

Pre slovenskú futbalovú reprezentáciu je štvrtkový prípravný duel v Žiline s Maltou generálkou na úvodné vystúpenie v kvalifikácii ME 2016, ktoré hráči SR absolvujú v pondelok 8. septembra v Kyjeve proti domácej Ukrajine.

"V niektorých krajinách sa liga len začala. Viacerí chlapci odohrali iba jeden zápas. Chcem vedieť, v akom sú stave, využiť vo štvrtok všetky striedania, dať príležitosť čo najväčšiemu počtu futbalistov, aby som sa presvedčil o ich aktuálnej forme. Tréning je jedna vec a duel niečo iné. Zostava, ktorá nastúpi proti Malte, určite nebude tou, ktorá nastúpi na Ukrajine," povedal na stredajšej popoludňajšej tlačovej konferencii pred spomenutým prípravným súbojom s Maltou tréner A-tímu SR Ján Kozák.

Jeho zverenci sa schádzali na zraz od nedele až do utorka. Niektorí mali ešte zápasy v kluboch, iní doťahovali záležitosti okolo prestupov. "Prvýkrát sme spolu trénovali v utorok, aj to nie všetci. Do stretnutia na Ukrajine však budú všetci dobre pripravení, namotivovaní a verím, že podajú dobrý výkon," J. Kozák.

Podľa slov skúseného kormidelníka aj v príprave s Maltou chcú vyhrať, ale najdôležitejšie je dobre sa pripraviť, aby sa v pondelok všetci hráči cítili dobre a boli schopní podať čo najlepší výkon. "Ukrajina je z iného rangu ako Malta. Bude to úplne iný zápas. Ukrajinci majú konsolidované, silné mužstvo, ktoré bude hrať doma. Je to kolektív, ktorý sa formuje už dlhšie, má veľa skúsených futbalistov, dobre organizovanú obranu i individuality. Je to kvalitný tím."

Pred štvrtkovým stretnutím s Maltou futbalová verejnosť diskutuje o "prekliatí" žilinského štadióna, kde slovenská reprezentácia triumfovala naposledy pred takmer šiestimi rokmi - 19. novembra 2008 v prípravnom dueli proti Lichtenštajnsku (4:0). Potom nasledovalo osem stretnutí pod Dubňom bez plného bodového zisku. "My sme o tom nehovorili, ale raz to musí prísť. Ku každému reprezentačnému zápasu pristupujem zodpovedne a chcem zvíťaziť. Aj Malta disponuje niekoľkými šikovnými hráčmi. Je to menšia krajina, ale pre nich je každý duel prestížny. Bol by som rád, aby sa naši chlapci nabudili a podali dobrý výkon," dodal tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok