PR správa

Excimer rozdáva Bratislavčanom slnečné okuliare

PR
2.9.2014 15:13

EXCIMER - Očné laserové centrum Bratislava, Karlova Ves rozbehlo v priebehu letných mesiacov zaujímavú akciu v uliciach Bratislavy.

Excimer rozdáva Bratislavčanom slnečné okuliare

Letný marketingový počin centra nesie názov JEDINÉ OKULIARE, KTORÉ BUDETE POTREBOVAŤ.

Excimer je úzkym špecialistom na odstraňovanie dioptrií pomocou excimerového laseru. Ľudovo povedané, centrum pomáha ľuďom, ktorí sa chcú zbaviť okuliarov alebo kontaktných šošoviek. A práve tým je adresovaná aj momentálne prebiehajúca kampaň centra.

Každý kto stretne "excimeráckych” promotérov v uliciach Bratislavy od nich dostane nielen darček v podobe štýlových slnečných okuliarov, ale aj možnosť absolvovať zdarma vyšetrenie, ktoré je prvým krokom na ceste k životu bez okuliarov.

excimer 1.jpg

Tí, ktorí sa rozhodnú na túto cestu vydať, majú dvojnásobné šťastie. Vďaka letnej kampani centra nielen ušetria svoju peňaženku, ale navyše budú operovaní na naozaj výnimočnom prístroji. 

Od januára 2014 je totiž očné laserové centrum sídliace v bratislavskej Karlovej Vsi hrdým vlastníkom jedného z prvých piatich excimerových 7D laserov na svete, oftalmologickej novinky roku 2014.

Prvý a zatiaľ jediný 7D laser na Slovensku, prístroj Schwind Amaris 1050 RS verejnosti predstavil odborný garant a zakladateľ centra EXCIMER, profesor MUDr. Andrej Černák, DrSc., FEBO, ktorý patrí medzi vo svete uznávané oftalmologické kapacity. Tento jedinečný laser posúva hranice bezpečnosti, presnosti a rýchlosti excimerového zákroku o značný krok vpred.

Tento najrýchlejší excimerový laser spoločnosti Schwind odstráni 1 dioptriu v priebehu len 1,3 sekundy a laserový lúč s priemerom len 0,54 mm, je zárukou mimoriadnej presnosti celej operácie. 

Pod označením 7D sa skrýva aktívny systém zabezpečujúci absolútnu bezpečnosť celej operácie. Vďaka nemu dokáže tento prístroj sledovať nielen všetkých šesť pohybov (dimenzií), ktoré oko počas operácie vykonáva, ale navyše dokáže aj predpokladať pohyby oka pacienta a následne kompenzovať rozdiely, ktoré vznikajú v čase medzi získaním obrazu rohovky a spustením samotných laserových impulzov. Siedmou dimenziou je teda čas.

V priebehu šiestich mesiacov v očnom laserovom centre EXCIMER vykonali na prístroji Schwind Amaris 1050 RS už viac ako 2500 úspešných zákrokov a nadviazali tak na viac ako úspešnú minulosť centra, ktoré má za sebou viac ako 50 000 excimerových zákrokov. 

Tím pod vedením profesora MUDr. Andreja Černáka v roku 1993 ako prvý na Slovensku v priestoroch Očnej kliniky v Bratislave na Kramároch, operoval krátkozrakosť pomocou excimerového laseru. Po niekoľkých rokoch úspešných operácii sa rozhodli zakladatelia Očného laserového centra EXCIMER využiť túto technológiu aj v súkromnom sektore. 

V roku 1995 bolo otvorené EXCIMER - Očné laserové centrum v Karlovej Vsi v Bratislave. Dnes ako jediné očné laserové centrum na Slovensku prevádzkuje dva excimerové lasery a jeden femtosekundový laser na jednom pracovisku, vďaka čomu ponúka všetky moderné operačné metódy v oblasti refrakčnej chirurgie.

Počas doby svojho fungovania sa centrum stalo lídrom v odbore laserových operácií oka na Slovensku a získalo dobré meno vo svete. Vďaka profesionálnemu prístupu a výborným výsledkom získalo dôveru i uznanie mnohých zahraničných kliník i klientov. Spolupracuje s viacerými odborníkmi na Slovensku i v zahraničí a od roku 2007 pôsobí ako jediné školiace pracovisko Slovenskej Zdravotníckej Univerzity v Bratislave v oblasti refrakčnej chirurgie.

Ak sa chcete zbaviť okuliarov, tak sa počas leta určite pozorne pozerajte okolo seba, možno zbadáte práve promotérov z očného laserového centra EXCIMER.

Viac informácií na EXCIMER

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok